IPA radionica o herpes virusima
Petak, 11.10.2013.

petak, 11. listopada 2013.
U sklopu IPA projekta koji provodi grupa prof. dr. Stipana Jonjića, Medicinski fakultet u Rijeci ugostit će ugledne domaće i međunarodne znanstvenike kojima je zajednički cilj razvoj učinkovitih cjepiva za herpes viruse, ali i druge uzročnike zaraznih bolesti. Radionica ''Učinkovita translacija istraživanja i razvoja cjepiva'' održat će se 15. listopada na Medicinskom fakultetu u organizaciji Centra za proteomiku, a okupit će vodeće međunarodne i domaće stručnjake u području virologije.
Trendove u istraživanjima zaraznih bolesti uzrokovanih herpes virusima i različite pristupe u razvoju cjepiva izložit će dr. William J.Britt s University of Alabama at Birmingham, SAD, u suradnji s kojim grupa prof. dr. Stipana Jonjića provodi i dva projekta financirana sredstvima američkih Nacionalnih instituta za zdravlje, dr. Martin Messerle s Hanover Madical School iz Njemačke i dr. Urlich Kalinke, direktor instituta Twincore iz Hannovera. U okruglom stolu o mogućnostima i pretpostavkama razvoja translacijskih istraživanja herpes virusnih cjepiva u Rijeci sudjelovat će i dr. Sabina Rabatić s Imunološkog zavoda u Zagrebu, dr. Beata Halassy i dr. Maja Šantak iz Centra za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji Sveučilišta u Zagrebu te znanstvenici iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka.
Važnost radionice proizlazi iz ogromne potrebe za novim i učinkovitim pristupima u kreiranju cjepiva za razne uzročnike zaraznih bolesti. Ovom radionicom te ostalim aktivnostima u sklopu IPA projekta, nastoji se potaknuti prijenos znanstvenih otkrića s Medicinskog fakulteta u Rijeci u biotehnološku industriju, s ciljem stvaranja inovativnih rješenja za ljudsko zdravlje.

Program radionice na engleskom jeziku možete preuzeti
OVDJE .
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk