Posjet njemačkog veleposlanika
Srijeda, 16.10.2013.

srijeda, 16. listopada 2013.

Veleposlanik SR Njemačke u Zagrebu, Nj. E. Hans Peter Annen bio je u ponedjeljak, 14. listopada u svom prvom službenom posjetu gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Tom se prilikom sastao i s rektorom Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Perom Lučinom. Sastanku su nazočili: Bruno Boban, glasnogovornik Veleposlanstva, prof. dr. Heri Bezić, dekan Ekonomskog fakulteta i Darko Štefan, rukovoditelj Ureda za međunarodnu suradnju.
 
Izražavajući dobrodošlicu veleposlaniku Annenu, rektor Lučin se osvrnuo na dugogodišnju plodnu suradnju znanstvenika i sastavnica riječkog sveučilišta s njemačkim istraživačkim i visokoškolskim ustanovama. Pritom je istaknuo ulogu koju ima njemački znanstvenik prof. dr. dr. h. c. U. H. Koszinowski u razvoju zajedničkih istraživanja te uspjehe koje su radom na zajedničkim projektima postigli timovi znanstvenika Medicinskog fakulteta na čelu s prof. dr. sc. Stipanom Jonjićem, članom Leopoldine - Njemačke Akademije Znanosti, kao i Odjela za biotehnologiju predvođenih prof. dr. sc. Krešimirom Pavelićem.
 
Osim toga, u sklopu programa mobilnosti Erasmus, trenutno na Sveučilištu u Rijeci boravi četvero studenata s Humbolt University, Berlin, Jade Hochschule, Wilhelmshaven te Nürtingen Geislingen University. Istodobno dvoje naših studenata boravi na Humboldt University te Heilbronn University.
 
Nakon sastanka u Rektoratu, rektor je s uvaženim gostom razgledao Kampus Sveučilišta u Rijeci i tom ga prilikom upoznao sa strateškim ciljevima razvoja Sveučilišta.
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk