Interdisciplinarni kongres - RIK
Ponedjeljak, 21.10.2013.

ponedjeljak, 21. listopada 2013.
Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u suradnji sa studentskim udrugama organizira prvi Riječki interdiscipliarni kongres društvenih i humanističkih znanosti (RIK). Kongres će se održavati u prostorijama 006 i 230 na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci od 23. do 26. listopada 2013. Tema četverodnevnog kongresa je ''Seksualnost – edukacija, komunikacija, pravo i politika, etika i religija, umjetnost''. Kongres uključuje raznovrsne aktivnosti poput studentskih izlaganja, predavanja, tribina, okruglih stolova, kao i popratni kulturni program.
Cilj kongresa je povećati prepoznatljivost i značaj humanističkih i društvenih znanosti u društvu i akademskoj zajednici s obzirom na predstavljene probleme imajući u vidu problematičan sustav potpore i financiranja humanističkih i društvenih znanosti, a isto tako i širi društveni značaj ove problematike.
Seksualnost je jedan od temeljnih konstitutivnih elemenata koji određuju ljudski identitet. Pitanja iz domene ljudske seksualnosti u današnjici postaju sve više društveno prepoznatljiva, ali i dalje kontroverzna. Javne debate koje su u posljednjih godinu dana vođene u Hrvatskoj i koje su prožete različitim shvaćanjima seksualnosti, odgoja i prava na slobodu njenog izbora i izražavanja, sukobima različitih vrijednosti i često neprimjerenim načinom komuniciranja svjedoče o važnosti stručne, akademske rasprave o navedenoj temi.
Poziv na sudjelovanje otvoren je svim zainteresiranim studentima preddiplomskih, diplomskih i postdiplomskih studija te nedavno diplomiranim studentima humanističkih i društvenih znanosti svih sveučilišta u regiji. Uz sudionike iz cijele regije, kongresu će svojim predavanjima doprinijeti i niz pozvanih predavača.
Studentska izlaganja pratit će rasprave koja omogućuju dublju elaboraciju problema i njegovo sagledavanje iz okvira različitih područja. Teme studentskih radova za kongres biti će prezentirane kroz sekcije koje prate podteme: edukacija, komunikacija, pravo i politika, etika i religija, umjetnost.
 
Program kongresa možete preuzete OVDJE .
 

 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk