Program KvadArta ''Let's talk about''
Petak, 25.10.2013.

petak, 25. listopada 2013.


Studentski kulturni centar, pod programom ''Let’s talk about'' u organizaciji KvadArta, dovodi na riječko Sveučilište poznate predavače. Dr. Julian Henriques, pročelnik Odsjeka za medije i komunikacije Sveučilišta Goldsmiths u Londonu održat će predavanje Sonic Embodiment: in Art, Science and Popular Culture / Akustično utjelovljenje: u umjetnosti, znanosti i popularnoj kulturi.
Chris Torch, osnivač ''Interculta'', nezavisne jedinice za produkciju i podršku za lokalne i internacionalne kulturne aktivnosti u Stockholmu održat će predavanje The Necessity of Culture / Nužnost kulture.

 

altDr. Julian Henriques pročelnik je Odsjeka za medije i komunikacije na Sveučilištu Goldsmiths u Londonu. Djeluje kroz filmsko stvaralaštvo i voditelj je scenarističkog programa na diplomskom studiju i studija glazbe kao komunikacije i kreativne prakse. Henriques istražuje uličnu kulturu, glazbu i tehnologije te se zanima za korištenje zvuka kao kritičkog i kreativnog oruđa. Također istražuje kako pojedini matematički koncepti topologije mogu biti korišteni za razumijevanje društvene i kulturalne promjene. Njegova profesionalna praksa proizvela je zvučnu skulpturu ''Knots & Donut'', koja je bila postavljena u londonskom muzeju ''Tate Modern'' 2011. godine.Predavanje dr. Henriquesa održat će se u četvrtak, 31. listopada 2013. s početkom u 12 sati u prostoriji 006 Filozofskog fakulteta, Sveučilišna avenija 4, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
 
 


altChris Torch
, osnivač je ''Interculta'', koji predstavlja nezavisnu jedinicu za produkciju i podršku za lokalne i internacionalne kulturne aktivnosti u Stockholmu. Torch je svoju karijeru glumca i kazališnog redatelja proširio na područje kazališnog menadžmenta, proizvodnju i javni govor, kao i na širenje interkulturnog dijaloga. Njegov rad angažira umjetnost sa stanjem u društvu i nadopunjuje umjetničke izraze s intelektualnom i političkom odgovornošću. Nadilazeći potragu za umjetničkim vrijednostima, njegovi projekti potaknuli su dijalog gdje ga nije bilo, detektirajući nedostatke u društvu. Cilj Intercultove umjetničke produkcije jest stvoriti okvir za povezivanje kultura i omogućavanje njihove interakcije. Također, cilj im je poticanje javne rasprave o problemima socijalne integracije, multikulturnih identiteta i urbane regeneracije. Chris Torch suosnivač je i ''Theorema'' (Udruga za promicanje rada mladih istočnoeuropskih umjetnika).


Predavanje Chrisa Torcha održat će se u petak, 8. studenog 2013. s početkom u 10.30 sati u prostoriji 207 Filozofskog fakulteta, Sveučilišna avenija 4, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
 


Za više informacija kontaktirajte nas na e-adresu:
ili posjetite internetske stranice:
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk