Inicijalni sastanak IPA projekta
Ponedjeljak, 28.10.2013.

ponedjeljak, 28. listopada 2013.
U četvrtak, 23. listopada u Zagrebu je održan inicijalni sastanak projekta pod nazivom ''Unaprjeđivanje kvalitete studiranja za skupine studenata u nepovoljnom položaju kroz usluge studentskih savjetovališnih službi''. Sudionicima se obratila prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Blaženka Divjak te predstavila Strategiju razvoja podrške studentima Sveučilišta u Zagrebu. Rad riječkog Sveučilišnog savjetovališnog centra predstavila je voditeljica, prof. dr. sc. Ivanka Živčić Bećirević. Sastanku su prisustvovali prof. dr. sc. Ružica Beljo, predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Goran Staničić iz Ministarstva socijalne politike i mladih te predstavnici Grada Zagreba Mateja Petrić i Josipa Rebić. Uslijedio je i prvi konzorcijski sastanak projektnog tima.
Sveučilište u Rijeci (Sveučilišni savjetovališni centar) partner je u ovom projektu čiji je nositelj Sveučilište u Zagrebu. Projekt je započeo u kolovozu 2013. godine, a provodi se u okviru IV komponente programa IPA za razvoj ljudskih potencijala u trajanju od 18 mjeseci. Projektom se financira zapošljavanje dvije osobe u Sveučilišnom savjetovališnom centru za vrijeme trajanja projekta: stručne osobe za rad u Uredu za studente s invaliditetom te psihologa-savjetovatelja u Psihološkom savjetovalištu.
Opći cilj projekta je povećanje broja studenata iz skupina u nepovoljnom položaju u sustavu visokoškolskog obrazovanja. Specifični ciljevi projekta usmjereni su na verifikaciju modela razvoja savjetodavnih službi za studente, dostupnost i promociju relevantnih službi, povećanje kvalitete edukacije, promicanje socijalne inkluzije i savjetovanje studenata s invaliditetom i privremenim teškoćama te diseminaciju, upravljanje i održivost rezultata. U sklopu projekta na Sveučilištu u Rijeci provest će se revizija i verifikacija modela uspostavljanja studentskih savjetovališnih službi i osiguravanje dostatnosti njihovih kapaciteta studentima u nepovoljnom položaju te će se izraditi model ranog prepoznavanja studenata s privremenim teškoćama. Planira se nastavak provođenja individualnog i grupnog savjetovanja studenata te uspostavljanje sustava prikupljanja podataka o studentima s invaliditetom.
Administrativno i akademsko osoblje biti će educirano o problemima studenata s kojima će se provoditi brojne radionice za poboljšanje socijalnih i akademskih vještina. Organizirat će se volonterska podrška za povećanje mobilnosti studenata s invaliditetom te će se nabaviti specijalizirana oprema potrebna za prilagodbu edukativnih materijala za studente s invaliditetom. U konačnici će bit izrađene smjernice za provođenje sustava podrške studentima s invaliditetom i privremenim teškoćama na sveučilištu.

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk