Edukativne radionice CTK-a
Ponedjeljak, 04.11.2013.

ponedjeljak, 4. studenog 2013.
Centar tehničke kulture, Rijeka organizira projekt ''Mi znamo kako!'', sačinjen od šest modula edukativnih radionica.
Cilj projekta je educiranje u polju poduzetništva: pisanje poslovnog plana i usvajanje znanja za pokretanje vlastite poslovne ideje.
Program je namjenjen nezaposlenim mladim osobama (od 15 do 30 godina starosti) te zaposleima ili članovima udruga s područja Primorsko-goranske županije.
Program financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, pa je sudjelavanje besplatno.
Prijave se primaju do 15. studenog 2013.
 
 
Uključi se u projekt „Mi znamo kako“!
 
Imaš od 15 do 30 godina? Nezaposlen/a si? Član/ica si neke udruge? Želiš se educirati u polju poduzetništva i osposobiti se za (samo)zapošljavanje? Živiš na području Primorsko-goranske županije? Želiš provjeriti kvalitetu svojih poslovnih ideja? Želiš dobiti poslovne ideje?
Prijavi se i sudjeluju u projektu „Mi znamo kako“koji zajednički provode Centar tehničke kulture Rijeka, Regionalna razvojna agencija Porin, Grad Rijeka i Društvo za kibernetiku psihoterapije.
Što će obuhvaćati edukacija?

Moduli koje sadrži edukacija: (1) Razvoj inovativnih rješenja i kreativnost, (2) Poslovni plan i marketing plan, (3) Primjena osobnog računala u poslovanju, (4) Izrada i održavanje Internet stranica, (5) Izrada vizualnog identiteta i (6) Komunikacijsko-motivacijske radionice.

 
Kroz šest modula, razvijenih od strane stručnjaka iz partnerskih organizacija, mladi će usvojiti osnovna znanja potrebna za pokretanje vlastite poslovne ideje. Moduli se nastavljaju tematski jedan na drugoga te će se znanja usvojena na jednom modulu nadograđivati i nadopunjavati na idućem, a na kraju edukacije polaznici će biti osposobljeni za pisanje poslovnog plana za svoju poslovnu ideju.

 

Prvi modul, Razvoj inovativnih rješenja i kreativnost, trajat će 10 sati, a cilj je da mlade potakne na stvaranje inovativnih i kreativnih rješenja za izazove uočene u lokalnoj zajednici i šire.
Radionice Poslovni plan i marketing plantrajat će 30 sati. Tijekom ovih radionica koristiti će se i dalje razvijati ideje nastale tijekom prvog modula, a sastojat će se od prikupljanja informacija potrebnih za razvoj poslovnog plana, analize svih prikupljenih podataka, pisanje poslovnog plana te razvoj marketing plana (za koji će se koristiti vizualni identitet razvijen u sklopu radionice Izrada vizualnog identiteta). Rezultat ovog modula biti će razvijeni poslovni i marketing planovi za poduzeća, a polaznici će moći raditi individualno ili u paru.
Kroz 60 sati radionice Primjena osobnog računala u poslovanju sudionici i sudionice će savladati ECDL module – M2 (Korištenje računala i upravljanje datotekama), M3 (Obrada teksta – MS Word), M4 (Tablične kalkulacije – MS Excel) i M7 (Internet i mrežne komunikacije). Program je usklađen s potrebama u poslovanju, a temeljen je na višegodišnjem iskustvu educiranja mladih, poduzetnika i zaposlenika jedinica lokalne i regionalne samouprave. Cilj je ove radionice, uz prenošenje konkretnih znanja vezanih za određene alate, podučiti mlade pravilnom korištenju računala.
Radom u CMS-u, kroz 20 sati radionice Izrada i održavanje Internet stranice, mladi će naučiti stvoriti vlastitu stranicu i samostalno ju održavati.
Modul Izrada vizualnog identitetatrajat će 20 sati, a u sklopu njega mladi će naučiti raditi u alatima Adobe Photoshop i InDesign. Cilj radionice je pružiti mladima znanje korištenja alata pomoću kojih će sami moći uređivati materijale za svoje poslovanje te kreirati svoj vizualni identitet.
U sklopuKomunikacijsko-motivacijske radionice(u trajanju od 10 sati mladi će proći kroz osnove poslovne komunikacije te motivacijske radionice. Cilj radionica je mladima pružiti komunikacijske vještine kojima će lakše osmisliti uspješnu samoprezentaciju te prezentaciju proizvoda i usluga njihovih udruga i poduzeća. Kroz situacijske vježbe mladi će steći i vještine pregovaranja i ugovaranja te pravila ponašanja u poslovnim situacijama, a posebna će se pažnja pružiti i kulturalnim razlikama u poslovnoj komunikaciji.
Nakon što odslušaju sve module, polaznici i polaznice će krenuti na izradu vlastitog završnog rada koji će njihove poslovne ideje uobličiti u poslovni plan. Rad mogu raditi samostalno ili u paru. Radove će zajednički ocjenjivati stručnjaci iz partnerskih organizacija te će izabrati tri najbolja rada koja će dobiti priliku razvijanja unutar Start-up inkubatora Grada Rijeke.
Projekt „Mi znamo kako“ bit će namijenjen i široj javnosti. U sklopu Međunarodnog tjedna poduzetništva, od 18. do 24. studenog 2013., održat će se forum za mlade poduzetnike i predavanja na kojima će se predstaviti mogućnosti za mlade poduzetnike koji se nude na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Grad Rijeka i Regionalna razvojna agencija Porin prezentirat će svoje programe potpore mladim poduzetnicima te nacionalni program „Poduzetnički impuls“ i međunarodni program „Erasmus za poduzetnike“. Povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna poduzetništva i s ciljem širenja poduzetničkog duha, na Korzu će biti postavljen i info štand.
Koliko moram platiti da bih sudjelovao u projektu „Mi znamo kako“?
Ništa! Ovaj projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Trebaš se samo prijaviti i sudjelovati na svimdijelovima edukacije.
Kako se prijaviti?
Ukoliko imaš od 15 do 30 godina i živiš na području Primorsko-goranske županije, nezaposlen/a si ili si član/ica neke udruge koja djeluje na području Primorsko-goranske županije trebaš ispuniti e-obrazacna Internet stranici Centra tehničke kulture Rijeka. Vremena nemaš puno jer prijave traju do 15. studenog 2013.- stoga požuri!

 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk