Posjet rektora Sveučilišta u Trstu
Utorak, 12.11.2013.

ponedjeljak, 11. studenog 2013.
Novoizabrani rektor Sveučilišta u Trstu prof. Maurizio Fermeglia, u pratnji prorektora prof. Renata Gennara po prvi je put posjetio riječko sveučilište u ponedjeljak, 11. studenog 2013. Tom se prilikom sastao s rektorom Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Perom Lučinom. Sastanku su nazočili: prof. dr. sc Zdravko Lenac, pomoćnik rektora za EU- projekte i inovacije, prof. dr. sc. Damir Zec, pomoćnik rektora za transfer i razvoj tehnologija te Darko Štefan, rukovoditelj Ureda za međunarodnu suradnju.
 
Tijekom sastanka obje su strane obrazložile strateške ciljeve razvoja svojih sveučilišta i istaknule potrebu da se preobraze u sveučilišta znanstveno istraživačkoga profila. Imajući u vidu činjenicu da je Republika Hrvatska postala članicom Europske unije, sugovornici su izrazili zainteresiranost za što tješnjom suradnjom, kako bilateralnom tako i multilateralnom, sa susjednim sveučilištima, prvenstveno na području doktorskih studija te EU-projekata znanstvenoistraživačkog karaktera.
 
Polazeći od zajedničkog kulturnopovijesnog nasljeđa i ključne uloge koju tršćansko i riječko sveučilište imaju za ostvarivanje održivog i ujednačenog razvoja susjednih regija u kojima se nalaze, oba su se rektora založila za organiziranje skupa na kojemu bi, uz njihova, mogla sudjelovati i druga susjedna sveučilišta smještena u Furlaniji, Julijskoj Krajini, Sloveniji te Istarskoj županiji i predstavnici organa vlasti. Na ovom bi se skupu razmatrala strategija osmišljene suradnje i specijalizacije spomenutih sveučilišta i njihovog smart-povezivanja s gospodarstvom i akterima koji imaju odlučujuću ulogu u definiranju gospodarskoga i društvenopolitičkog razvoja ovoga područja.
 
Nakon sastanka u Rektoratu, uvaženi gosti su razgledali Kampus Sveučilišta u Rijeci.
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk