Predstavljanje monografije
Utorak, 19.11.2013.


utorak, 19. studenog 2013.
U povodu 40. obljetnice Sveučilišta u Rijeci i 380. obljetnice visokoškolskoga obrazovanja u Rijeci pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, Sveučilište u Rijeci vas poziva na predstavljanje monografije Sveučilišta, koje će se održati u petak, 22. studenog 2013. u 11 sati. O monografiji će govoriti rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, akademik Daniel Rukavina, Franjo Butorac, nakladnik i Elvira Marinković Škomrlj, rukovoditeljica Službe za odnose s javnošću.
Sveučilište u Rijeci u protekle četiri godine  nastavilo je vidljivu transformaciju, praćenu značajnim ulaganjima u infrastrukturu i povećanjem broja zaposlenih. Humanističke, društvene, tehničke i biomedicinske znanosti na riječkom Sveučilištu dostigle su zavidnu razinu razvoja, a umjetničko područje, prirodne i biotehnološke znanosti značajno ojačale. Sveučilišni Kampus na Trsatu je gotovo u potpunosti profunkcionirao i postao mjesto znanstvenog, umjetničkog i kulturnog okupljanja. Time je Sveučilište u Rijeci nastavilo s uravnoteženim razvojem svih područja jer jedino razvojem svih područja moguće je riječko Sveučilište pozicionirati kao istraživačko sveučilište s visokim intenzitetom istraživanja, koje doprinosi razvoju gospodarstva i društva te ima globalnu prepoznatljivost. 

Prema riječima rektora prof. dr. sc. Pere Lučina, Sveučilište ima šansu razvijati ovaj kraj i opredijeliti se za ulaganje u ljude i dovođenje stručnjaka te tako stvoriti kritičnu masu ljudi koji su u stanju stvoriti sofisticiranu mrežu za difuziju znanja.

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk