Priprema, pozor, posao!
Utorak, 19.11.2013.

utorak, 19. studenog 2013.
Udruga za promicanje projektne kulture ''EU- klub'' organizira projekt pod nazivom ''Priprema, pozor, posao!'', namijenjen studenticama i studentima koji su pred završetak studija ili su nedavno završili studij. Projekt financira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci. Putem letaka i predavanja projekt će pružati informacije o pravima i obvezama po završetku studija, odnosno ulasku na tržište rada.Ovaj se tjedan u Vijećnici Grada Rijeke održavaju tri predavanja: ''Radno pravo'', ''Mjere aktivne politike zapošljavanja'' i ''Kako pokrenuti vlastiti posao''.
Ulazak u svijet rada promjena je koja sa sobom donosi velike mogućnosti, ali i obveze. Novi projekt EU kluba, udruge za promicanje projektne kulture, ''Priprema, pozor, posao!'' upoznat ć one koji su pred završetkom studija ili su nedavno diplomirali s pravima i obvezama koji ih čekaju pri prelasku iz studentskog života na tržište rada. Zainteresirani će moći saznati svoja prava, mogućnosti i obveze nakon stjecanja diplome putem informativnih letaka i predavanja.
 
Predavanja
U sklopu projekta održat će se tri predavanja u Vijećnici Grada Rijeke s ciljem lakšeg snalaženja mladih na tržištu rada. Predviđeno trajanje svakog predavanja je sat vremena, a po završetku će okupljeni imati priliku postaviti pitanja predavačima.
Prvo predavanje, Radno pravo, održat će se u srijedu, 20. studenog 2013. s početkom u 11 sati. Predavanje će održati Nenad Seifert, dipl. iur., direktor Regionalnog ureda Hrvatske udruge poslodavaca u Rijeci, stručnjak na području radnog prava, a govorit će o Zakonu o radu te pravima i obvezama koji iz njega proizlaze.
U četvrtak, 21. studenog 2013., također s početkom u 11 sati, svi zainteresirani moći će poslušati predavanje Mjere aktivne politike zapošljavanja. Predavanje će održati Daniela Maras Vukušić, rukovoditeljica Odsjeka Mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Rijeka.
U četvrtak će se održati još jedno predavanje, no s početkom u 18 sati. Predavanje pod naslovom Kako pokrenuti vlastiti posao pružit će uvid u dokumentaciju i proceduru potrebnu za osnivanje obrta, poduzeća i udruge. Predavanje će održati Bojana Mihajlović, članica udruge EU klub.
 
Informativni letci
U sklopu projekta izradit će se informativni letci s informacijama koje se tiču prijave na Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje – od potrebne dokumentacije do rokova u kojima je potrebno podnijeti prijave. Letci će se distribuirati na svima sastavnicama Sveučilišta u Rijeci, ali i ostalim mjestima od studentskog interesa.
 
O organizatoru
Projekt je financijski podržao Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, a provodi ga udruga EU klub koja okuplja mlade ljude educirane na polju pisanja projektnih prijedloga te projektne metodologije. Aktivnosti Udruge okrenute su popularizaciji projektne kulture, poticanju mladih ljudi na aktivno sudjelovanje u zajednici te informiranju o načinima na koje to sve mogu učiniti. Za svoj rad EU klub je nagrađen prvim mjestom na Mapi studentskih aktivnosti. Udruga je organizirala i sudjelovala na međunarodnim razmjenama mladih u sklopu programa Mladi na djelu te sudjelovala u provedbi međunarodnog foruma ''European identity forum''.
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk