Predstavljen novi projekt
altU ponedjeljak, 24. svibnja 2010., u prostorijama MZOŠ-a medijima je predstavljen 4 milijuna eura vrijedan hrvatsko-japanski Projekt identifikacije rizika i planiranja korištenja zemljišta za ublažavanje nepogoda pri odronu zemlje i poplavama u Hrvatskoj. Projekt, koji će trajati pet godina, financira japanska Vlada. S japanske strane za projekt je nadležna Japanska agencija za međunarodnu suradnju (JICA – Japan International Cooperation Agency), dok je s hrvatske strane nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a projekt provode Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, te Hrvatske vode i Hrvatski geološki institut.

Zajednička istraživačka skupina Hrvatske i Japana pridonijet će razvoju upotrebe zemljišta kako bi se smanjile katastrofe uzrokovane odronjavanjem i poplavama pomoću temeljnog znanstvenog istraživanja mehanizama, identifikacije rizika i praktičnog proučavanja planiranja korištenja zemljišta. Riječ je o do sada najvećem zajedničkom znanstveno-istraživačkom projektu između Republike Hrvatske i Japana. Projekt hrvatskih znanstvenika odabran je u konkurenciji od 142 projektna prijedloga iz cijeloga svijeta, a nalazi se među 10 projekata koje će financirati japanska Vlada.

U ime Sveučilišta u Rijeci projekt vodi prof.dr.sc. Nevenka Ožanić, prorektor za znanost i razvoj, koja je imenovana zamjenikom voditelja cijelog projekta, te voditeljem Radne grupe za poplave i blatne tokove. Sa našeg je Građevinskog fakulteta za voditelja Radne grupe za klizišta (ukupno su u projektu oformljene tri Radne grupe) imenovan prof.dr.sc. Željko Arbanas.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk