Naših prvih petnaest
Ponedjeljak, 02.12.2013.

ponedjeljak, 2. prosinca 2013.
Središnjom svečanosti, koja je održana 27. studenog u zgradi Građevinskog fakulteta, završilo je obilježavanje 15. godišnjice rada Psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra. Bivšim i sadašnjim djelatnicima, volonterima, suradnicima, partnerima i prijateljima Savjetovališta obratili su se prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci; Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke; Dragica Marač, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije te dr. sc. Zoran Sušanj, pročelnik Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Voditeljica Savjetovališta, prof. dr. sc. Ivanka Živčić Bećirević, osvrnula se na proteklih 15. godina rada, a prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija predstavila je stručnu monografiju Psihološkog savjetovališta ''Naših prvih petnaest''. Proslavu je uljepšao i glazbeni broj Vokalnog studija Rijeka pod dirigentskom palicom prof. Helge Dukarić Dangubić.
adrži 3 poglavlja: Psihološko savjetovanje studenata, Razvoj Psihološkog savjetovališta te Aktivnosti savjetovališta i dosadašnja postignuća. U prvom poglavlju prikazani su podaci o efikasnosti studiranja u RH te je objašnjena potreba za psihološkim savjetovanjem studenata. Opisani su razvojni zadaci i najčešći problemi s kojima se suočavaju studenti tijekom studija te je dat pregled organiziranih sustava podrške i pomoći studentima. Drugo poglavlje sadrži povijesni razvoj Psihološkog savjetovališta na Sveučilištu u Rijeci od njegovog osnivanja 1997. godine do danas. Treće poglavlje je najopširnije i opisuje različite aktivnosti kojima se savjetovalište bavi – savjetodavne, psihoedukacijske, promotivne te istraživačke aktivnosti. Prikazana su dosadašnja postignuća Savjetovališta kao i suradnja s drugim institucijama. Monografija je obogaćena brojnim slikama i grafičkim prikazima koje dodatno ilustriraju šarolikost aktivnosti Savjetovališta. Prvi primjerci monografije uručeni su svima koji su značajno doprinijeli radu i razvoju Psihološkog savjetovališta, a naknadno će biti distribuirane svim sastavnicama riječkog Sveučilišta.
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk