Objavljen natječaj „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je natječaj „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“. Ovaj Natječaj financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i temeljen na Operativnom programu Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Opći cilj Natječaja je razvoj javne poslovne infrastrukture: poduzetničkih zona, poduzetničkih potpornih institucija, razvojno-istraživačke i turističke infrastrukture kako bi se potaknuo rast malih i srednjih poduzeća, privukla ulaganja, unaprijedio turistički potencijal u Republici Hrvatskoj te na taj način doprinijelo uravnoteženom regionalnom razvoju.

Kroz Poziv, moći će se financirati projekti u sljedećim kategorijama:

1) Razvoj osnovne infrastrukture (energetske, komunalne, prometne i komunikacijske) unutar postojećih poduzetničkih zona,
     gdje nedostatak takve infrastrukture predstavlja zapreku razvoju malog i srednjeg poduzetništva;

2) Razvoj i unaprjeđenje poduzetničkih potpornih institucija;

     Prihvatljivi su oni infrastrukturni projekti koji uključuju minimalno jednu od sljedećih aktivnosti:
     - Potiču poduzetništvo i inovacije pružajući poduzetnicima pristup visoko kvalitetnim uslugama;
     - Razvijaju prilike za ulaganja;
     - Razvijaju i izgrađuju modernu infrastrukturu za obavljanje poslovnih aktivnosti;
     - Razvijaju poduzetništvo uspostavljajući vezu između sektora istraživanja i razvoja i poduzetništva;
     - Povećavaju učinkovitost primjene i komercijalizacije inovacija, uključujući i transfer tehnologija.

3) Razvoj i unaprjeđenje razvojno-istraživačke infrastrukture;
     Prihvatljivi su oni infrastrukturni projekti koji uključuju razvojno-istraživačke aktivnosti znanstvenih organizacija ili visokih učilišta i
     gdje nedostatak razvojno-istraživačke infrastrukture predstavlja zapreku provođenju navedenih aktivnosti. Prijavitelj projekata
     koji pripadaju u ovu kategoriju mogu biti isključivo znanstvene institucije ili visoka učilišta.

4) Razvoj i unaprjeđenje turističke infrastrukture.
    a) Projekti javne turističke infrastrukture koja je otvorena i dostupna javnosti na ne-diskrecijskoj osnovi, a koji ujedno mogu
         jasno dokazati da se infrastruktura neće se koristiti za obavljanje gospodarskih djelatnosti;
    b) Projekti javne turističke infrastrukture lokalnog karaktera koja će se koristiti za obavljanje gospodarske aktivnosti.

Bespovratna sredstva dodijelit će se temeljem jasnog dokaza o opravdanosti projekta, potvrđenog studijom izvedivosti i analizom troškova i koristi (eng. Feasibility Study – FS, Cost-Benefit Analysis – CBA) i u slučaju gdje će provedba predloženih aktivnosti izravno doprinijeti rastu malih i srednjih poduzeća, stvaranju radnih mjesta i povećanju broja turističkih posjeta te uravnoteženom regionalnom razvoju.

Prijavitelj može podnijeti više projektnih prijava, ali neće biti u mogućnosti potpisati više od jednog ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Poziva. Ukoliko prijavitelj podnese više projektnih prijava koje zadovoljavaju navedene uvjete, ugovor će se dodijeliti onoj projektnoj prijavi s većim brojem bodova.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti iznosi 7.627.500,00 HRK. Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti iznosi 80.088.750,00 HRK.
Osnovna stopa sufinanciranja temeljem ovog poziva može iznositi do 95% ukupno prihvatljivih troškova.

Rok za podnošenje prijava je 3. veljače 2014. godine.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na portalu Strukturni i investicijski fondovi. Upiti za pojašnjenjima mogu se poslati MRRFEU e-poštom ili faksom najkasnije 21 dan prije isteka roka za podnošenje prijava na kontakte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili 01 6400642.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk