''Obilježeno 40. godina Studija dentalne medicine'', portal Moja Rijeka, 6. 12. 2013.
 NAJAVLJEN 1. MEĐUNARODNI KONGRES STUDENATA DENTALNE MEDICINE U RIJECI

06.12.2013.

Obilježeno 40. godina Studija dentalne medicine

altAutor:Ivica Nikolac

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održan je Simpozij povodom 40. godina Studija dentalne medicine. U sklopu proslave ove značajne obljetnice bit će održan i 1. međunarodni Kongres studenata dentalne medicine u Rijeci s međunarodnim sudjelovanjem. Riječ je o Studiju koji se kvalitetom predavača, objavljenim znanstvenim radovima, pomoći koju je pružao drugim Studijima dentalne medicine te raznim programima preventive, nametnuo kao centar izvrsnosti, rečeno je na Simpoziju.

40. godina Studija dentalne medicine

Prodekanica Studija, prof. dr. s. Renata Gržinić naglasila je da o tome svjedoči 29 doktora znanosti, 29 specijalista, 183 studenta i 1850 diplomiranih doktora stomatologije, odnosno četvrtina svih stomatologa u Hrvatskoj.

Emotivnim govorom učesnike Simpozija pozdravio je i predstavnik prve generacije diplomiranih doktora stomatologije Tiberio Zaverski naglasivši da su većinom zaboravili imena kolega i profesora, ali nisu zaboravili entuzijazam koji ih je čitavih pet godina vukao naprijed. „Neki od kolega završili su karijeru u inozemstvu, a mnogi od nas prenijeli su svoje znanje i iskustvo na svoju djecu koja su preuzela obiteljske ordinacije i time potvrdili da ulaganje u naše obrazovanje nije bilo uzaludno“ kazao je Zaverski.

40. godina Studija dentalne medicineUz riječi pohvale za sve što je u Rijeci učinjeno tijekom 40. godina djelovanja Studija dentalne medicine, prof.dr.sc. Dolores Biočina Lukenda, prodekanica Studija dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Splitu kazala je kako je Rijeka bila svima uzor te posebno naglasila pomoć riječkih profesora ustroju takva Studija u Splitu, pohvalivši se pritom prvom generacijom diplomiranih doktora stomatologije.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo da je kao nekadašnji djelatnik Medicinskog fakulteta ponosan na činjenicu da je Medicinski fakultet nositelj kvalitete, kako u radu sa studentima, tako i u unaprjeđivanju znanstveno-istraživačkog rada. Obersnel je posebno istaknuo  projekte na kojima je Grad Rijeka surađivao sa Studijem, naglasivši da mu je posebno drag posljednji projekt – jednogodišnji preventivni program natjecateljskog tipa „Tko će na kraju školske godine imati više zdravih ili saniranih zuba“, u kojem je sudjelovalo 27 prvih razreda iz 22 osnovne škole Grada Rijeke, odnosno 479 djece, a promatrao se broj djece koja su nakon prvog ciklusa pregleda posjetila stomatologa te broj djece s najviše zdravih zuba. 
Pozdravne riječi uputio je i rektor Pero Lučin.

U sklopu proslave ove značajne obljetnice bit će održan i 1. međunarodni Kongres studenata dentalne medicine u Rijeci s međunarodnim sudjelovanjem. Najavljena su zanimljiva plenarna predavanja profesora riječkog Medicinskog fakulteta koji će predstaviti najnovije teme iz svijeta dentalne medicine, a bit će održano i predstavljanje znanstvenih radova, uz dodjelu nagrada studentskim radovima. Kongres završava zabavom stomatologa u Sky baru i  izletom u Istru.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk