Stipendije američke vlade za hrvatske profesore i asistente
Raspisan je natječaj za program JFDP koji omogućuje profesionalno usavršavanje na najboljim američkim sveučilištima

Hrvatska će i ove godine sudjelovati u prestižnom programu akademske mobilnosti pod nazivom Junior Faculty Development Program (JFDP), koji financira američka vlada. Program JFDP pruža nastavnicima hrvatskih visokih učilišta mogućnost dobivanja stipendije za profesionalno usavršavanje na prestižnim američkim sveučilištima. Od 2005. godine, 26 nastavnika iz Hrvatske sudjelovalo je u programu, boraveći između ostalog na sveučilištima kao što su: UC Berkeley, Columbia University i  Georgetown University. Novi natječaj objavljen je na internetskom portalu o stipendijama www.stipendije.info, a rok za prijavu je 9. srpnja 2010.

Junior Faculty Development Program (JFDP) je program američke vlade namijenjen nastavnicima iz područja društvenih i humanističkih znanosti koji predaju barem dvije godine na hrvatskim visokim učilištima. Putem programa JFDP nastavnici mogu provesti jedan semestar (do 5 mjeseci) pohađajući predavanja i radeći sa svojim kolegama na sveučilištima u SAD-u kako bi proširili svoje znanje u područjima koja predaju na hrvatskim visokim učilištima. Stipendija JFDP pokriva sve troškove usavršavanja u SAD-u: putovanje, školarine, stanovanje, nabavka stručne literature, prisustvovanje stručnim konferencijama, itd. Od 2005. godine, sveukupno 26 nastavnika iz Hrvatske sudjelovalo je u programu JFDP, od kojih je čak petero boravilo na prestižnom University of California at Berkeley, a drugi na sveučilištima poput Columbia University, Georgetown University, George Washington University, Pennyslvania State University i Rutgers University.

Program JFDP u Hrvatskoj administrira Institut za razvoj obrazovanja (u ime American Councils for International Education), u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu. Natječaj je objavljen na internetskom portalu o stipendijama www.stipendije.info, sve informacije o programu mogu se pronaći na stranicama www.jfdp.org ili u Institutu za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (www.iro.hr). Rok za prijavu za ovaj natječaj je petak 9. srpnja 2010.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk