''Vodič za upis na američka sveučilišta'', Novi list, 18. 1. 2014.

KAKO STUDIRATI U AMERICI
PET KORAKA DO STUDIRANJA U SJEDINJENIM DRŽAVAMA 
 
Koliko će ih u SAD? – predavanje u Sveučilišnoj knjižnici   * Foto: I. TOMIĆRIJEKA » Kako studirati u Americi? Zvuči primamljivo, upravo stoga je Institut za razvoj obrazovanja IRO u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu i Američkim kutcima u Rijeci, Zadru i Vukovaru tijekom siječnja organizirao informativna predavanja o mogućnostima studiranja u SAD-u. Jedno takvo održano je jučer u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci. Predstavnici Odjela za vize Američkog veleposlanstva, obrazovni savjetnici EducationUSA mreže u IRO-u i studenti američkih sveučilišta predstavili su sustav visokog obrazovanja u SAD-u koji broji više od 4.600 visokih učilišta i najviše međunarodnih studenata u svijetu – 819.644, dok američka sveučilišta čine više od polovice sto najboljih svjetskih sveučilišta prema prestižnoj rang listi Academic Ranking of World Universities. Na predavanju je, zapravo, predstavljen svojevrsni vodič kroz upis na američka sveučilišta, odnosno pet koraka do studija u SAD-u, a sve informacije mogu se dobiti u Institutu IRO (www.iro.hr ili putem telefona 014817195).
    U akademskoj godini 2012./2013. u SAD-u je studiralo 581 hrvatskih državljana, a među američka sveučilišta s najvećim brojem hrvatskih studenata i profesora ubrajaju se prestižni Cornell University, Columbia University i George Washington University. (B. S.)

 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk