Može li rock spasiti svijet?
Četvrtak, 23.01.2014.

četvrtak, 23. siječnja 2014.
 
Nova Femininum radionica, u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, u novoj godini donosi novu predavačicu, koja se pita koji je to i kakav svijet o kojemu rock progovara te koja je uloga kantautorica u borbi za prava na rodnu, ekonomsku i socijalnu jednakost. Na radionici će biti riječi o aktivizmu u ženskoj rock poeziji u području ljudskih prava i seksualnih sloboda.
Propitivat će se na koji način danas komuniciraju klasici ženske rock poezije poput "1959", "Talkin’ Bout A Revolution", "Bad Reputation", "Raise Your Fist", itd. Radom na tekstovima zavirit ćemo u svijet umjetničkih i aktivističkih (ne)sloboda Janis Joplin, Tine Turner, Patti Smith, Tracy Chapman, PJ Harvey, Joan Jett, Amy Winehouse, Doro Peesch, Iyeoka, itd.
Budite slobodne / slobodni doći na radionicu književnice i aktivistice Kristine Posilović u petak, 24. siječnja u 18 sati u ''Akvarij'' na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk