Potpisivanje sporazuma
Ponedjeljak, 27.01.2014.

petak, 24. siječnja 2014.
Na Sveučilištu u Rijeci potpisan je Sporazum o suradnji s riječkom podružnicom međunarodne kompanije Saipem, S.p.A. Potpisnici sporazuma su: prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci i g. Bruno Marino, direktor hrvatske podružnice Saipema. Svečanom potpisivanju prisustvovao je i dr. sc. Daslav Brkić, viši potpredsjednik za poslovanje i razvoj, Saipem, S.p.A. i gđa. Tamara Stipanović, koordinatorica vanjskih odnosa hrvatske podružnice Saipema. Uz rektora, Sveučilište u Rijeci predstavljali su: prof. dr. sc. Damir Zec, pomoćnik rektora za transfer i razvoj tehnologija; prof. dr. sc. Goran Turkalj, dekan Tehničkog fakulteta u Rijeci i prof. dr. sc. Serđo Kos, dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci. Uvaženi gosti potpisivanja ovog sporazuma bili su: Nj. E. Renato Cianfarani, generalni konzul Republike Italije u Rijeci i gđa. Ileana Jančić, osobna asistentica generalnog konzula Republike Italije u Rijeci.
Cilj ovog sporazuma je razvijanje znanstvenoistraživačke djelatnosti, transfer tehnologije i sveučilišno obrazovanje na području energetskih tehnologija. Obostrani zajednički interesi tvrtke Saipem i Sveučilišta u Rijeci su: zajedničko ulaganje u znanstvenoistraživačke djelatnosti kroz zajedničke znanstvenoistraživačke projekte u domeni energetskih tehnologija; zajedničke obrazovne aktivnosti kroz pozvana i regularna predavanja i suradnja u definiranju tehnoloških smjernica i potencijalnih transfera tehnologija, a sve u svrhu podizanja zajedničke tržišne vrijednosti sporazumnih strana te zajedničkog stvaranja društva znanja. Suradnja Sveučilišta s ovom tvrtkom logičan je slijed događaja i zbog činjenice da je velik broj studenata Sveučilišta u Rijeci, prvenstveno s Tehničkog fakulteta u Rijeci, našao zaposlenje upravo u Saipemu.
Ova nova inicijativa sa Sveučilištem u Rijeci početak je nove, šire i ambicioznije suradnje, koja se pridružuje brojnim vrijednim inicijativama koje su se odvijale u posljednjih dvanaest godina u Rijeci, koliko ovdje djeluje Saipemova podružnica.


alt
alt
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk