''Rješenje problema kumulativnog rada u sveučilišnim bolnicama'', Novi list, 23. 1. 2014.

GAŠENJE VATRE
MINISTAR JOVANOVIĆ SA SVIM DEKANIMA MEDICINSKIH FAKULTETA


Rješenje problema kumulativnog rada u sveučilišnim bolnicama

 
 
 
Ministar Željko Jovanović i dekan Alan ŠustićRIJEKA » Na inicijativu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića jučer je održan sastanak sa svim dekanima medicinskih fakulteta na kojem su raspravljana aktualna pitanja vezana uz status visokoškolskih ustanova medicinskog usmjerenja, a posebice pitanja vezana uz istodobni rad u sustavu zdravstva i visokoga školstva, smjenski rad, ulazak u Centralni obračun plaća te nedostatak liječničkoga kadra. U Ministarstvu ističu da su više puta javno isticali kako je rješenje problema takozvanog kumulativnoga rada u modelu sveučilišnih bolnica kakav postoji u većini zemalja članica Europske unije.
    – Svi sudionici sastanka složili su se da će aktivno raditi na uvođenju sveučilišnih bolnica u sva četiri hrvatska sveučilišna središta i to po modelu funkcionalne integracije kliničkih bolničkih centara ili pojedinih bolničkih odjela u sveučilišta. Time bi se riješio i problem tretmana plaća i radnopravnoga statusa radnika koji istodobno rade u klinikama i na fakultetima. Postignuta je i suglasnost oko toga da model smjenskoga rada nije primjeren za »kumulativce« i njihov posao. (I.Š.K.)

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk