''Tematsko izlaganje o ljudskim emocijama'', Novi list, 23. 1. 2014.

NOVA IZDANJA PSIHOLOGIJSKIH TEMA


Tematsko izdanje o ljudskim emocijama

 
 
 
RIJEKA » Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci predstavljena su posljednja tri izdanja znanstvenoga časopisa Psihologijske teme, kojega već 12 godina izdaje Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Riječ je o dva opća broja na hrvatskom jeziku i tematskome broju na engleskom jeziku pod naslovom: Emotions: Evolution, Physiology and Expression (Emocije: Evolucija, fiziologija i izražavanje) koji su objavljeni prošle godine. U općim je brojevima objavljeno ukupno trinaest radova, u kojima su u najvećoj mjeri zastupljeni sadržaji iz organizacijske psihologije, ali i iz područja psihologije obrazovanja, razvojne i zdravstvene psihologije te drugih grana psihologije. Obrađuju se teme kao što su stilovi rukovođenja, radne vrijednosti, odrednice školskog uspjeha i samoregulacije, privrženost u vezi i prijateljskim odnosima, odrednice zdravstvenih ishoda, prepoznavanje izraza lica, dosjećanje informacija, orijentacija prema sreći. U fokusu tematskoga izdanja Psihologijskih tema za 2013. godinu su ljudske emocije, a uz hrvatske autore objavljeni su radovi i vodećih svjetskih stručnjaka iz SAD-a, Japana, Švedske, Belgije, Nizozemske i Slovenije.
    Uredništvo Psihologijskih tema čine djelatnici Odsjeka za psihologiju u Rijeci, ali i međunarodno priznati znanstvenici iz Japana, SAD-a, Nizozemske, Švedske, Srbije i Slovenije. (I.Š.K.)

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk