''Riječko sveučilište i energetski div Saipem na zajedničkim projektima'', Novi list, 25. 1. 2014.

NOVI KORAK KA IZVRSNOSTI POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI SVEUČILIŠTA I POZNATE MULTINACIONALNKE

 
Riječko sveučilište i energetski div Saipem
na zajedničkim projektima


 
Veliki broj studenata Sveučilišta u Rijeci, prvenstveno s Tehničkog fakulteta, našao je zaposlenje upravo u Saipemu, a Sveučilište se u okviru pametne specijalizacije želi fokusirati na tehnologiju
 
 
Zdravica nakon potpisa – Bruno Marino i rektor Sveučilišta prof. dr. Pero Lučin * Foto: R. BRMALJRIJEKA » Rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr. Pero Lučin i direktor hrvatske podružnice Saipema Bruno Marino potpisali su sporazum o suradnji. To je logičan slijed događaja i zbog činjenice što je velik broj studenata Sveučilišta u Rijeci, prvenstveno s Tehničkog fakulteta, našao zaposlenje upravo u Saipemu, a prema riječima rektora Sveučilište se i u okviru pametne specijalizacije želi fokusirati na tehnologiju. Obostrani interesi Saipema i Sveučilišta su zajedničko ulaganje u znanstvenoistraživačke djelatnosti kroz zajedničke projekte u domeni energetskih tehnologija, ali i zajedničke obrazovne aktivnosti kroz pozvana i regularna predavanja te suradnja u definiranju tehnoloških smjernica i potencijalnih transfera tehnologija. »
    Naglašavajući kako je Saipem najveća svjetska kompanija u području naftne industrije, a po pitanju projektiranja i realizacije postrojenja Marino je istaknuo da se Saipem ističe jedinstvenom strategijom dugoročno održivog razvoja koja se gradi stvaranjem brojnih centara izvrsnosti. Jedan od takvih centara je i riječka podružnica, čija je povijest dulja od deset godina. Saipem zapošljava dvjesto inženjera i tehničara u Rijeci te njih stotinjak koji rade izvan hrvatskih granica. Prema ocjeni višeg potpredsjednika za poslovanje i razvoj Saipema dr. Daslava Brkića sporazum je početak nove, šire i ambicioznije suradnje.
    – Saipem u svijetu zapošljava 48 tisuća ljudi u čak 63 zemlje, a stvaranjem brojnih centara izvrsnosti, kojih ima 29, ostvaruje se dvosmjerna korist. Saipem prenosi specifična znanja i vještine, kao i iskustvo te zapošljava ljude na lokalnoj i globalnoj razini, a tvrtka dobiva visoku razinu profesionalnosti osoblja, njihovo znanje i profesionalne kompetencije, ali i različita iskustva skupljena diljem svijeta. Jedno od Saipemovih bogatstava je zapošljavanje međunarodnog osoblja, točnije 127 nacionalnosti. Više od 70 posto zaposlenika ne dolazi iz zemalja osnivača Saipema, odnosno iz Italije, Francuske, Velike Britanije i SAD-e, zaključio je dr. Brkić.

I. ŠESTAN KUČIĆ

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk