Novi dekan tehničkog fakulteta
RIJEKA – Fakultetsko vijeće Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci jučer je za novog dekana te ustanove izabralo prof.dr. Gorana Turkalja koji će dekansku funkciju preuzeti početkom nove akademske godine. Članovi Fakultetskog vijeća odluku o tome da prof.dr. Turkalj naredne tri godine obnaša funkciju dekana donijelo je nakon dva kruga glasanja i sjednice koja je trajala puna tri sata. Novoizabrani je dekan imao tri protukandidata, a riječ je o prof.dr. Senki Maćešić, prof.dr. Vladimiru Medici te prof.dr. Saši Zeleniki. Nakon prvog kruga glasanja u kojem je prof.dr. Turkalj dobio 20, prof.dr. Maćešić 21, prof.dr. Medica 19 i prof.dr. Zelenika 8 glasova postalo je izvjesno da u utrci za dekansko mjesto ostaju samo prof.dr. Turkalj i prof.dr. Maćešić te da ulaze u drugi krug u kojem je novoizabrani dekan dobio povjerenje 42 člana Fakultetskog vijeća, a prof.dr. Maćešić 31 glas.
  
    Izražavajući nadu u dobru buduću suradnju novoizabrani se dekan zahvalio članovima Fakultetskog vijeća na ukazanom povjerenju, a ono što je prof.dr. Turkalj u svom opsežnom programu rada za naredno trogodišnje mandatno razdoblje istaknuo kao jedan od prioriteta potreba je reorganizacije nastave i to kroz raspravu o blokovskom načinu provođenja nastave, jer prema njegovom mišljenju dobar dio studenata i nastavnika je nezadovoljan takvim načinom provođenja nastave. Navodeći u programu rada kako je također potrebno nastavnicima dopustiti slobodu da dio ispita organiziraju i u obliku usmene forme prof.dr. Turkalj najavljuje i stimuliranje izrade udžbenika koji prate nastavni program kolegija čime bi se značajno olakšao proces samoučenja te ujedno ističe potrebu za organiziranjem on-line prodaje udžbenika.
  
    Ujedno novoizabrani dekan najavljuje i zalaganje za to da se nastava na preddiplomskim studijima odvija s manjim brojem studenata po grupama, a ističe i potrebu stvaranja preduvjeta za otvaranje smjera iz znanstvenog polja elektrotehnike na poslijediplomskom doktorskom studiju. Novi dekan najavljuje i kontinuirano unapređenje nastave i rada sa studentima te njihovo snažnije uključivanje u istraživački rad, podizanje znanstvene razine fakulteta i jače povezivanje s međunarodnom znanstvenom zajednicom, daljnje opremanje fakulteta nastavnom i znanstvenom opremom, podizanje kadrovskog potencijala, naročito za potrebe studija elektrotehnike i računarstva te nastavak implementacije diplomskog studija računarstva.
 
Ingrid ŠESTAN
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk