Rođendan Radija Sove
Srijeda, 29.01.2014.
srijeda, 29. siječnja 2014.
 
Radio Sova, zajednički projekt Radija Rijeke i Sveučilišta u Rijeci te jedini studentski medij u gradu, sutra obilježava četiri godine emitiranja. U noći s 29. na 30. siječnja 2010. godine, velikim koncertom na balkonu Radija Rijeke, počelo je emitiranje studentskoga programa, a na njemu je do sada radilo preko šezdeset studenata s brojnih riječkih fakulteta. Rođendan obilježavamo prigodnim programom ovog četvrtka 30. siječnja te druženjem i koncertom u Beertiji i Klubu u subotu 1. veljače.
 
Trenutno je na Radio Sovi dvadesetak studenata koji svakodnevno od 22.30 do 1 sat poslije ponoći, a subotom već od 18 sati, pripremaju niz različitih emisija - vijesti iz akademskoga života, o kulturi, sportu, putovanjima, glazbi, mogućnostima za studente… Obično dnevnu ekipu čine četiri studenta - dvoje voditelja, tonski realizator i glazbeni urednik te urednik vijesti. Dio studenata diplomirao je te stoga otišao s Radio Sove, a neki od njih dobili su i posao u medijima upravo zahvaljujući bogatom znanju i iskustvu stečenom u stvaranju studentskoga radijskog programa.
 
Tijekom četiri godine postojanja, novinari Radija Sove pratili su sva važnija događanja u riječkom akademskom životu, ali i puno šire. Radijski eter postao je mjesto na kojem studenti mogu predstavljati svoje projekte i aktivnosti. Radio Sova medijski je pokrivala niz događanja i projekata. Radio Sova je otvoren projekt, što znači da se svakih nekoliko mjeseci raspisuju audicije za nove voditelje, novinare, glazbene urednike i tonske realizatore.
 
Četvrti rođendan studentski radijski program Radio Sova obilježava na dva načina: prigodnim programom ovog četvrtka 30. siječnja, u redovitom terminu (od 22.30 do 1.00) na valovima Radija Rijeke. Druga, glavna proslava je ove subote 1. veljače u Beertiji i Klubu na Trsatu. Koncert na kojem će nastupiti četiri benda - Muhe bez glave, Buco i Kalašnjikovi, Officer Down i Shaiones - počinje u 22 sata. I subotnji radijski program bit će prilagođen obilježavanju rođendana. Prvi dio, od 18 do 20 sati, emitira se uobičajeno, iz studija Radija Rijeke na Korzu, a od 20 do 1 sat iz Beertije na Trsatu. U emisiji “Pun kufer” (18.20) slušatelje pitamo što misle o Radiju Sovi i studentskim medijima općenito te kakva im je perspektiva u mogućnosti. Nakon toga prenosimo atmosferu sa slavlja i koncerta uz razgovore, ankete i dobru glazbu.
 
 
Ulaznice za koncert prodaju se na šanku Beertije za 20 kuna, a dio će biti podijeljen u programu Radija Sove.

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk