Škola fizike: Fizika bez granica
Ponedjeljak, 10.02.2014.

ponedjeljak, 10. veljače 2014.
 
Otvorene su prijave za treću Riječku školu fizike pod nazivom Fizika bez granica, koja će biti održana u travnju ove godine. Škola će se održati na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u organizaciji Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Škola obuhvaća radionice i predavanja te razgledavanje laboratorija i izložbe, a namijenjena je srednjoškolcima sa zanimanjem za prirodne znanosti i nastavnicima kao stručni skup za usavršavanje. Prijave traju do 22. veljače 2014.
 
Ovogodišnja će škola zainteresiranim srednjoškolcima i nastavnicima pružiti bogat program s novim predavanjima i zanimljivim radionicama iz svijeta fizike, a prvi put će uz riječke fizičare dio predavanja održati i gosti s drugih institucija, naši poznati fizičari prof. dr. sc. Ivica Puljak i prof. dr. sc. Dejan Vinković. Fizika može biti i humoristična, u što će se sudionici moći uvjeriti kroz prigodno predavanje i izložbu. Uz radionice i predavanja, sudionici će imati priliku razgledati i upoznati laboratorije Odjela, posjetiti izložbu, sudjelovati u virtualnoj šetnji kroz Centar za medicinsku fiziku, razgovarati sa znanstvenicima te posjetiti Astronomski centar Rijeka.
 
Kroz ovogodišnju temu Fizika bez granica želimo prikazati fiziku kao svjetsku znanost u kojoj međunarodna suradnja, interdisciplinarnost te prožetost fizike, tehnologije i društva igraju ključnu ulogu u današnjem svijetu, a o čemu će biti puno više riječi na javnoj tribini.
 
Za više informacija posjetite mrežne stranice Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci.
 
 
 
Predsjednik Organizacijskog odbora treće Riječke škole fizike ove je godine dr. sc. Tomislav Jurkić.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk