Predstavljanje novog vizuelnog identiteta riječkog Sveučilišta
RIJEKA  – U okviru Dana Sveučilišta u Rijeci, jučer je u Vijećnici Grada Rijeke predstavljen novi vizuelni identitet riječkog Sveučilišta zajedno s novim projektima koji su u proteklih godinu dana imali ulogu promocije ove institucije. U tom smislu, uz zadržani povjesni logotip Sveučilišta u Rijeci, načinjeno je novo likovno rješenje vizualnog identiteta Sveučilišta sa zaštitnim znakom sove kao simbola mudrosti, za što je zaslužna Akademija primijenjenih umjetnosti, a taj se prikaz zasad našao na majicama i šalicama, iako je plan da se izradi i veći broj uporabnih i ukrasnih predmeta s ovakvim oblikovanjem. Pored toga, predstavljena je i redizajnirana web stranica Sveučilišta, koja se u odnosu na prijašnju modernizirala i tehnološki i vizualno, zbog čega je sadržaj pregledniji, bogatiji i bolje prilagođen različitim skupinama koje ga pretražuju: od studenata i profesora, preko medija do »gostujućih« posjetitelja stranice, a najveća novost je isticanje vijesti koje u perspektivi neće donositi samo sadržaje iz rada i djelovanja Sveučilišta, nego i druge korisne informacije.
  
    – Od kada je rektorsko mjesto prije godinu dana preuzeo prof. dr. sc. Pero Lučin, upravo je novi vizualni identitet i jačanje promocije Sveučilišta bila jedna od glavnih zadaća koje smo se prihvatili, jer je jedna od strategija bila otvaranje Sveučilišta javnosti, naglasila je rukovoditeljica Službe za odnose s javnošću riječkog Sveučilišta Elvira Marinković Škomrlj. Ona je ujedno i glavna urednica prvog broja novog sveučilišnog časopisa »Sova i bitva«, koji je među ostalim također jučer predstavljen, a koji donosi teme u vezi s radom i razvojnim planovima Sveučilišta, izgradnjom Kampusa, razgovore s rektorom i čelnim ljudima Grada Rijeke i Županije primorsko-goranske te informacije korisne za same studente. U okviru prezentacije cjelokupne strategije otvaranja Sveučilišta javnosti, Marinković-Škomrlj naglasila je i povećanu suradnju ostvarenu s riječkim medijima. Konkretno, u posljednjih godinu dana pokrenut je poseban radijski program Radio Sova (na frekvenciji Radio Rijeke u terminu od ponoći do dva sata ujutro), kao i TV-emisija na RiTV-u »Sve pet(sto)«, koje se svaka na svoj način bave temama iz rada riječkog Sveučilišta. Pored toga, naglašena je i višegodišnja suradnja Sveučlišta s Novim listom na nizu projekata, a što je glavni urednik riječkog dnevnika Branko Mijić okarakterizirao riječima: »Partnerstvo znanja i informacija nužno je za razvoj modernog, demokratskog društva«. Direktor RiTV-a Nikša Grabovac istakao je kako je riječko sveučilište jedino u Hrvatskoj koje ima svoju televizijsku emisiju, dok je odgovorni urednik Hrvatskog radija Radio Rijeke Vladimir Rončević vrlo uspješno ocijenio projekt Radio Sove.
  
    – Želimo u cijeloj regiji Jugoistočne Europe postati prepoznatljivo Sveučilište, zbog čega smo se već krenuli povezivati sa sveučilištima u Grazu, Mariboru i Trstu. Naravno, naš razvoj i ostvarivanje vizije omogućuje nam prije svega partnertsvo s institucijama u vlastitiom gradu i regiji, odnosno Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom, Zagrebačkom bankom te riječkim medijskim kućama, kazao je rektor Lučin i najavio u skoroj budućnosti pokretanje izdavačke djelatnosti riječkog Sveučilišta.
 
I. VLAŠIMSKY
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk