''Mjesta za 3.478 brucoša'', Novi list, 11. 2. 2014.

SVEUČILIŠTE PLAN UPISA NA PREDDIPLOMSJE STUDIJE ZA NAREDNU AKADEMSKU GODINU


Mjesta za 3.478 brucoša


 
Riječ je o upisnoj kvoti na razini prošlogodišnje, prvo mjesto zauzima Filozofski fakultet koji planira upisati 492 brucoša, a sa 475 mjesta slijedi Tehnički fakultet
 
 
Najveći broj upisnih mjesta za redovne studente  * Foto: S. JEŽINARIJEKA » Sveučilište u Rijeci naredne će akademske godine na preddiplomske studije upisati 3.478 brucoša, a najveći broj upisnih mjesta, njih 2.512, bit će osigurano za redovne studente, dok će se izvanrednim studentima ponuditi 820, a stranim studentima 146 mjesta. Riječ je o upisnoj kvoti koja je na razini prošlogodišnje, a po broju upisnih mjesta prvo mjesto zauzima Filozofski fakultet koji planira upisati 492 brucoša, a s 475 upisnih mjesta slijedi ga Tehnički fakultet. Sličnu upisnu kvotu isplanirao je i Pomorski fakultet koji će osigurati 456 mjesta, a odmah nakon njega i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji planira upisati 443 brucoša. Plan Medicinskog fakulteta upis je pak 403 studenata, a Ekonomskog 370, dok Pravni fakultet računa na 350 studenata.
    S daleko manjom upisnom kvotom raspolaže Građevinski fakultet koji će osigurati 145 upisnih mjesta, dok s 90 upisnih mjesta slijedi Odjel za informatiku, a s 80 mjesta Učiteljski fakultet. Odjel za biotehnologiju ima u planu upis od 48 studenata, a Akademija primijenjenih umjetnosti svega dvoje studenata manje, odnosno njih 46. Kvotom od 45 studenata raspolagat će Odjel za matematiku, a najmanju upisnu kvotu ima Odjel za fiziku koji će upisati 35 studenata.
    Ono što među fakultetskim upisnim kvotama čini najveću razliku, broj je osiguranih mjesta za izvanredne studente, jer dok neke visokoškolske ustanove u svojim kvotama uopće nemaju predviđena upisna mjesta za tu kategoriju studenata, poput Sveučilišnih odjela te Filozofskog i Učiteljskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti, pojedine ustanove imaju poveći broj takvih mjesta. Naime, u slučaju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu većinu upisne kvote preddiplomskih studija čine upravo mjesta za izvanredne studente, kojima se nudi 290 upisnih mjesta, dok je za redovite studente rezervirano svega 150 mjesta. Ekonomski pak fakultet nudi 160 mjesta za izvanredne studente, a jednak je broj osigurao i za redovne studente, dok u upisnoj kvoti Pravnog fakulteta izvanredni studenti zauzimaju 100 mjesta.
    Prijave za upis na fakultete vrše se sve do 17. srpnja, a svaki kandidat može se prijaviti na najviše deset studijskih programa, a od početka veljače budući studenti mogu pratiti bodovno stanje za svaki prijavljeni studijski program i trenutačni položaj na oglednoj rang-listi na temelju do sada ostvarenih bodova.

I. ŠESTAN KUČIĆ


 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk