''Idući tjedan ispunjen psihološkim temama'', Novi list, 15. 2. 2014.

RIJEKA PSIHOLOGIJE
  TRADICIONALNA MANIFESTACIJA


Idući tjedan ispunjen psihološkim temama


 
Predavanjima, radionicama, debatama i tribinama pedesetak psihologa prikazat će mogućnosti pomoću kojih psihologija može pridonijeti kvaliteti života pojedinca i zajednice
 
 
Rijeka psihologije počinje u ponedjeljak, u 18 sati, u HKD-u na Sušaku  * Foto: R. BRMALJRIJEKA » U okviru 7. Tjedna psihologije u Hrvatskoj od 17. do 23 veljače treću će se godinu zaredom provesti manifestacija Rijeka psihologije koja će obuhvatiti 60 različitih aktivnosti koje će se održati na 36 lokacija u Rijeci – najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare pročelnik Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Zoran Sušanj. Brojnim aktivnostima, kao što su predavanja, radionice, dani otvorenih vrata, debate, znanstveni kafići i tribine pedesetak psihologa prikazat će mogućnosti pomoću kojih psihologija može pridonijeti kvaliteti života pojedinca i zajednice.
    Manifestaciju organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra u Rijeci, Udruga studenata psihologije »Psirius«, Grad Rijeka i Ri-psi alumni klub, a najavljujući kako će se svečano otvorenje održati u ponedjeljak u 18 sati u HKD-u na Sušaku, nakon čega će uslijediti predavanje dr. Dražena Domijana, prof. dr. Sušanj je kao novost ovogodišnje manifestacije istaknuo uključivanje Gradske knjižnice Rijeka koja će promovirati poznate naslove iz psihologije.
    – Sve se aktivnosti provode na volonterskoj bazi i uz pedesetak psihologa u realizaciji manifestacije sudjeluje i 40 studenata volontera. Cilj je
Humani karakter
   
    Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter, jer u sklopu ovogodišnje akcije prikupljat će se sredstva za Dječji vrtić Rijeka, za nabavu specijalizirane opreme za djecu s motoričkim oštećenjima. Sredstva će se prikupljati prodajom promotivnih materijala, ručno izrađenih bedževa sa zanimljivostima iz psihologije, antisress loptica, ekoloških torbi i šalica s logom Rijeke. Promotivni materijali moći će se kupiti svakog dana tijekom trajanja manifestacije na štandu na Korzu ispred Hrvatske pošte od 10 do 17 sati te u ZTC-u od 16 do 20 sati. U humanitarnu akciju građani se mogu uključiti i uplatom na žiro račun 2360000-1101536455 s pozivom na broj 70505505759-06, uz svrhu uplate »humanitarna akcija«.
projekta popularizacija psihologije i promicanje njenog značaja u društvu kroz organizaciju raznih aktivnosti. U sklopu programa održat će se i treća konferencija Psihologija za gospodarstvenike. Sve aktivnosti su besplatne i namijenjene su svim građanima, kazao je pročelnik.
    Program uključuje širok raspon tema i područja psihologije, kao što su psihologija rada i organizacijska psihologija, klinička psihologija, zdravstvena, razvojna psihologija, osjeti i percepcija, kognitivna, socijalna, edukacijska i eksperimetalna psihologija. Posjetitelji će moći poslušati predavanja o sreći, motivaciji, strahu i tjeskobi, snovima, provođenju kvalitetnog vremena s djecom ili pak psihologiji i psihopatologiji u Ratovima zvijezda, te sudjelovati u radu neke od brojnih radionica, na kojima će moći naučiti kako reći »ne« i zauzeti se za sebe ili pak pronaći odgovor na pitanje zašto imamo problema s                                                                                  onima koje volimo.

I. ŠESTAN KUČIĆ

 

  
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk