''Sredimo Palach zajedno'', Novi list, 20. 2. 2014.

JAVNI POZIV ZA UREĐENJE NOVI STANARI TRAŽE NOVI IZGLED KULTNOG KLUBA


Sredimo Palach zajedno


 
Prednost imaju prijedlozi koji se vode filozofijom recikliranja i prenamjenom drvne građe i namještaja te rješenja koja dopuštaju daljnje upotpunjavanje i nadograđivanje
 
 
Treba uzeti u obzir program koji je planiran u prostorima kluba PalachRIJEKA » Savez udruga Molekula i Studentski kulturni centar Rijeka jučer su objavili javni poziv za uređenje kluba Palach u Rijeci.
    – Dugogodišnju tradiciju kluba Palach konačno smo spremni obilježiti novim početkom. Više desetljeća stvarana priča o kultnom prostoru dobiva svoj epilog krajem 2013. godine kada se u njegovu programsku shemu polako uvlače »novi« stanari spremni Rijeci ponuditi sasvim novi oblik programa, ali i sasvim novi izgled kluba, poručili su iz Molekule i SKC-a dodajući kako je cilj javnog poziva aktivno uključivanje javnosti, prvenstveno samih korisnika i korisnica prostora u zajedničko stvaranje i realizaciju koncepta vizualnog uređenja prostora Palacha.
   

Vizija kluba

Prema riječima predsjednika Saveza Damira Batarela, prednost će imati prijedlozi koji se u opremanju prostora vode filozofijom recikliranja i prenamjenom drvne građe i namještaja te rješenja čiji konačni vizualni ishod dopušta daljnje upotpunjavanje i nadograđivanje u narednim godinama rada kluba. Konačna je zamisao okupiti određen broj kvalitetnih i kreativnih ljudi koji su spremni svoje zamisli pretočiti u jedinstvenu cjelinu u duhu timskog rada te aktivno sudjelovati u samoj izvedbi. Osim toga, treba uzeti u obzir program koji je planiran u prostorima kluba Palach, a koji će obuhvaćati koncerte na dvije pozornice (mala i velika), slušaonice, predavanja, tribine, radionice, kazališne izvedbe i srodna događanja.
    Svi oni koji bi svojim idejama željeli sudjelovati u kreiranju novog izgleda kluba Palach unutar sadašnjih dotrajalih zidova, dužni su poslati vlastitu viziju kluba u Kružnoj prema zadanoj kvadraturi i fotografskom zapisu koje je moguće pronaći na web-stranici Studentskog kulturnog centra.
   
I kolektivi, i pojedinci

Molekula i SKC traže prijedloge, sugestije i koncepte za uređenje dnevnog prostora Palacha koji uključuju idejna rješenja cjelokupnog prostora ili pojedinačnih prostorija što obuhvaća zidove, namještaj, prijedlog rasvjete. 
    Radove mogu prijavljivati kolektivi i pojedinci, a uz prijedloge je potrebno priložiti: kratku biografiju (ime, prezime, datum rođenja, naziv grada, kontakt), skicu ili nacrt rada te koncept razrađen u tekstualnom obliku (1 kartica teksta), foto ili videodokumentaciju (ako postoji), podatak o razdoblju potrebnom za izvedbu te okvirnim troškovima materijala. Adresa na koju se šalju prijedlozi je: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
    Rezultati javnog poziva zaprimat će se zaključno sa 7. ožujkom. Odluku o tome koje će rješenje biti odabrano zajednički će donijeti članovi i članice Saveza udruga Molekula i Studentskog kulturnog centra, a idejno će rješenje biti predstavljeno 10. ožujka na zajedničkom radnom sastanku Saveza i suradnika čiji su radovi izabrani.

Ivana KOCIJAN

  
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk