Specijalistički studij
Četvrtak, 20.03.2014.

četvrtak, 20. ožujka 2014.
Poslijediplomski specijalistički studij Upravljanje poslovnim uspjehom namijenjen je onima koji imaju menadžersko iskustvo te osjećaju dinamičnost, realnost i potencijal poslovnog okruženja u kojem rade. Potencijalni polaznici vrlo dobro poznaju zakonitosti i specifičnosti gospodarske djelatnosti u kojoj rade, a u sebi prepoznaju ambiciju za daljnje napredovanje u poduzeću, sličnoj gospodarskoj grani ili poduzetničkim vodama. Isto tako, tijekom rada uočili su kako postoji nedostatak specijalističkih znanja i kompetencije u dvama područjima: specijalističkom znanju u menadžmentu i vještina iz područja psihologije. Specijalistička znanja i vještine po svome su karakteru interdisciplinarni te je zbog toga vrlo teško povući granicu između menadžmenta i psihologije. Ovaj studij ne stvara granicu, nego isprepletenost, a time i sinergiju. Područja se neće promatrati iz znanstvenog fokusa, nego iz perspektive praktičkog poslovnog problema i situacijskog pristupa.
Time se uočavaju područja na kojim treba poraditi, ali i potencijal za daljnje razvijanje znanja, vještina i kompetencija. Pozornost ovog studija usmjerena je na pojedinca i njegov razvoj kao člana tima.
Studij je jedinstven po kombinaciji znanja i vještina, mogućnosti rada na osobnim kompetencijama i specijalističkim znanjima budući da objedinjava sadržaj poslovnog svijeta - menadžment sa poznavanjem ekonomske logike i psihologije upravljanja.
Zajednička karakteristika polaznika je ambicija, a samim time i želja za uspjehom u studiju i kasnijem napredovanju. Tijekom studija međusobnim druženjem širi se mreža osobnih i poslovnih kontakata. Uz sam studij i nastavu planiraju se neformalna druženja, susreti, izleti...
Blizina Ekonomskog fakulteta u Rijeci omogućuje polaznicima minimalno izostajanje s radnog mjesta. Predavanja će u načelu biti održavana petkom u poslijepodnevnim satima i subotom.
Po završetku nastave održava se ispit te nakon njega slijede predavanja sljedećeg kolegija. 
Studij inzistira na stručnim, primjenljivim znanjima.
 
KRITERIJI UPISA:
  • završen sveučilišni diplomski studij u trajanju od četiri godine po programu prije implementacije Bolonjske deklaracije ili diplomski studij po programu nakon implementacije Bolonjske deklaracije
  • najmanje tri godine radnog iskustva; potencijalni pristupnici koji imaju menadžersko iskustvo imaju prednost pred drugim polaznicima s obzirom na izrečenu svrhu i cilj ovog studija
  • poznavanje engleskog jezika (potvrda škole stranog jezika ili drugog dokumenta).
 
KONTAKT:
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Lara Jelenc
voditeljica 2. generacije PDS UPU
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 
Više o poslijediplomskom studiju Upravljanje poslovnim uspjehom možete saznati
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk