25 godina Fluminensije
Petak, 21.03.2014.

petak, 21. ožujka 2014.
 
Časopis za filološka istraživanja Fluminensia Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Sveučilišta u Rijeci obilježava 25. godišnjicu svojega postojanja. Obilježavanje obljetnice i predstavljanje drugoga broja za 2013. godinu bit će održano u ponedjeljak 24. ožujka 2014. u 11 sati u dvorani 006 Filozofskoga fakulteta, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4. O časopisu će govoriti: prof. dr. sc. Vinko Brešić, prof. dr. sc. Ivo Pranjković i članovi uredništava časopisa.
 
Fluminensia je časopis za filološka istraživanja što ga od 1989. kontinuirano dvaput godišnje objavljuje Odsjek za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Tematski pokriva područje filologije i obuhvaća radove iz područja jezikoslovlja, u prvom redu kroatističkoga (dijalektološke, povijesnojezične, standardološke kroatističke i komparativne studije), iz povijesti, teorije književnosti i stilistike, kao i prikaze netom objavljenih djela iz svih nabrojenih područja.
 
U 2007. godini časopis Fluminensia kategoriziran je kao a1 časopis. Citira se u relevantnim bazama podataka: CSA Linguistic and Language Behavior Abstracts, Modern Language Association (MLA), Linguistic Bibliography, Directory of Open Access Journals (DOAJ), European Reference Index for the Humanities (ERIH), SCOPUS, i URLICHSWEB.
 
Časopis se distribuira u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. Odnedavno je osim na Portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske (Hrčak) na stranici http://hrcak.srce.hr/fluminensia dostupan i na stranici http://fluminenisa.ffri.hr. Izdanje ima mogućnost e-uređivanja, kopiranja radova, a uskoro i u izdavačkoj djelatnosti u svijetu vrlo traženog tzv. kontinuiranog izlaženja, čime će znanstvenoj javnosti brže biti dostupan.

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk