''Razmjena iskustava renomiranih znanstvenika'', Novi list, 22. 3. 2014.

MEDICINSKI FAKULTET 
CENTAR ZA PROTEOMIKU ORGANIZIRAO RADIONICU


Razmjena iskustava renomiranih znanstvenika
 
 
RIJEKA » »Mogućnosti pretkliničkih ispitivanja« naziv je četvrte radionice EU projekta »Prema poduzetničkom sveučilištu: Prijenos znanja s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u biotehnološki poduzetnički sektor« koja je jučer na Medicinskom fakultetu okupila renomirane domaće i inozemne znanstvenike u području ispitivanja bioterapeutskih pripravaka. Organizator radionice je Centar za proteomiku, a riječ je o projektu grupe prof. dr. Stipana Jonjića čiji je cilj translacija znanja iz akademskog u poslovni sektor. Jučer održanom radionicom te ostalim aktivnostima u sklopu projekta nastoji se potaknuti prijenos znanstvenih otkrića s Medicinskog fakulteta u biotehnološku industriju s ciljem stvaranja inovativnih rješenja za ljudsko zdravlje.
    Uz talijanske i hrvatske znanstvenike na radionici je sudjelovala i direktorica talijanskog Nacionalnog centra za AIDS iz Rima dr. Barbara Ensoli koja je iznjela iskustva u području razvoja preventivnih i terapijskih cjepiva za HIV koja su u naprednoj fazi kliničkih ispitivanja. Okupljeni znanstvenici raspravljali su i o pretkliničkim ispitivanjima bioloških pripravaka, razvoju novih cjepiva protiv turbekuloze te procesu razvoja cjepiva za HIV, od bazičnih znanosti pa sve do kliničkih ispitivanja, a u sklopu okrugolg stola raspravljalo se i o postojećim resursima Medicinskog fakulteta za pretklinička ispitivanja, mogućnostima udovoljavanja zahtjevima dobre proizvođačke prakse te troškovima i koristima njezine primjene u procesu razvoja cjepiva. (I.Š.K.)

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk