''Predstavljeni radovi 150 odgojitelja'', Novi list, 22. 3. 2014.

SMOTRA
 
 
 
* Foto: S. JEŽINA            RIJEKA » Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci bio je jučer domaćin 3. regionalne smotre projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava za predškolske ustanove čiji je organizator Agencija za odgoj i obrazovanje – podružnica Rijeka u suradnji s Dječjim vrtićem Rijeka. Smotra je okupila djelatnike iz predškolskih ustanova s područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije. Glavni cilj smotre bio je pokazati na koje se sve načine ostvaruju dječja prava u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te prezentirati mogućnosti i primjere kroz praksu, a kroz radove ukupno se predstavilo 150 odgojitelja i stručnih suradnika iz 10 dječjih vrtića. 
    Naglašavajući kako Smotra pruža priliku za susret stručnjaka iz područja odgoja i obrazovanja, koordinatorica Regionalne smotre NPOOLJP Jasna Liker istaknula je kako se na ovogodišnju smotru prijavilo 15 projekata koji se tematski vrlo razlikuju, što dokazuje da postoji puno različitih područja na koja treba obraćati pažnju, dok je zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić Smotru okarakterizirala vrijednim projektom kroz koji se djecu predškolske dobi uči ljudskim pravima i odgovornostima, a zamjenik riječkoga gradonačelnika Miroslav Matešić istaknuo je da su takve manifestacije prilika da se prezentiraju programi koji su se kroz proteklih godinu dana provodili s djecom. Uz riječke vrtiće, Smotra je jučer okupila i djelatnike vrtića s Raba, iz Pule, Vrsara, Buzeta, Rapca i Tinjana. (I. Š. K.)

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk