Održana 63. sjednica Senata
Utorak, 25.03.2014.

utorak, 25. ožujka 2014.
Kako je prošloga tjedna i najavljeno, nakon prošlotjedne je sjednice, jučer, 24. ožujka 2014., zbog iznimno složenog posla oko planova zapošljavanja i napredovanja na sastavnicama Sveučilišta, održana još jedna, 63. po redu sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci. Članovi Senata raspravljali su i o upisima na studije u sljedećoj akademskoj godini, o kriterijima za dodjelu rektorovih nagrada, a donesen je i datum održavanja izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.
Senat Sveučilišta u Rijeci donio je odluke o povjeri izvođenja nastave ili dijela nastave uglednim inozemnim stručnjacima na preddiplomskom studiju Poslovna ekonomija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci: dr. sc. Petri Došenović Bonči na kolegijima Microeconomics 1 i Microeconomics 2; dr. sc. Wolfgangu Karlu Härdleu na kolegiju Risk Management; dr. sc. Andreju Kumaru na kolegijima: Makroekonomija Europske unije, Međunarodne trgovinske strategije i International Trade Strategies te dr. sc. Xavieru Richetu na kolegijima: International Economics i Macrosystem of te EU.
Članovi Senata raspravljali su i o prijedlogu odluke o visini participacije u troškovima studija za studente koji u akad. god. 2014. / 2015. budu upisali 1. godinu studija. Novi prijedlog predviđa da se ponovni upis u prvu godinu svih studija plaća u punom iznosu školarine. Upisna kvota na diplomskim i specijalističkim diplomskim studijima bilježi trend rasta i za akad. god. 2014. / 2015. povećana je za ukupno 85 studenata.
Osim toga, razmatran je i prijedlog odluke o uvjetima i kriterijima za dodjelu rektorovih nagrada te bi ove godine po prvi puta trebale, između ostalih, biti dodijeljene i tri nagrade za studentski znanstveni ili umjetnički rad.
Članovi Senata usvojili su i odluku rektora o raspisivanju studentskih izbora. Izbori će biti održani 6. svibnja 2014. Od sljedeće će akademske godine sastav Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci biti proširen pa će tako četiri sveučilišna Odjela imati zasebne studentske predstavnike, umjesto dosadašnjeg zajedničkog predstavnika.
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk