''Suradnja s dubrovačkim univerzitetom Libertas'', Novi list, 29. 3. 2014.

EKONOMSKI FAKULTET OTVOREN DOKTORSKI STUDIJ EKONOMIJE I POSLOVNE EKONOMIJE

 
 
Polaznici poslijediplomskog doktorskog studija  * Foto: M. ANIČIĆRIJEKA » Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci jučer je održano svečano otvaranje poslijediplomskog doktorskog studija ekonomije i poslovne ekonomije na koji je krenula šesta generacija polaznika. Pojašnjavajući kako se radi o prvoj generaciji koja će pohađati studij koji će se ostvarivati u suradnji s Dubrovnik international university (DIU) Libertas međunarodnim Sveučilištem u Zagrebu, dekan prof. dr. Heri Bezić istaknuo je kako će kandidati dio svoje prakse odraditi na partnerskom Sveučilištu.
    – Riječ je o našem studiju koji se u cjelosti odrađuje prema programu riječkog Ekonomskog fakulteta, a partnersko Sveučilište pomaže u tehničkom dijelu realizacije pa će uz održavanje prakse njihovi profesori sudjelovati i kao mentori, a u budućnosti je moguće da će se ta suradnja proširiti, kazao je dekan.
    Dodajući kako se radi o studiju koji stimulira stvaranje strateškog partnerstva fakulteta, Sveučilišta i gospodarstva dekan je istaknuo da će se uključivanjem part-time polaznika na doktorski studij omogućiti postupno ustrojavanje istraživačkih i razvojnih jedinica u gospodarstvu te da Ekonomski fakultet ima podršku i CESEENET mreže koja obuhvaća zemlje srednje i jugoistočne Europe s ciljem promicanja suradnje i razmjene znanja. Stoga doktoranti imaju mogućnost sudjelovati u razmjeni studenata, zajedničim istraživanjima, seminarima, zajedničkim predavanjima te dio svog akademskog obrazovanja steći u nekoj od susjednih zemalja. (I. Š. K.)

 


 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk