''Suvremene teme iz talijanistike'', Novi list, 1. 4. 2014.


CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
  NOVI CIKLUS NA SVEUČILIŠTU


Suvremene teme iz talijanistike

 
 
 
Patrizia Pitacco, Corinna Gerbaz Giuliano, Gianna Mazzieri Sanković i Norma Zani * Foto: R. BRMALJRIJEKA » »Suvremene teme iz talijanistike« naziv je stručnog usavršavanja koje provodi Odsjek za talijanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Talijanskom unijom u sklopu suradnje s Narodnim sveučilištem iz Trsta i uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije. Pojašnjavajući kako se radi o programu cjeloživotnog obrazovanja koji je namijenjen učiteljima humanističkih predmeta, profesorima talijanskog jezika, učiteljima razredne nastave te odgojiteljima na talijanskom jeziku, pročelnica Odsjeka prof. dr. Gianna Mazzieri Sanković na jučerašnjoj je konferenciji za novinare istaknula kako se program provodi drugu godinu zaredom, a po njegovom završetku polaznici će steći 3 ECTS boda.
    Program je za polaznike besplatan, a obuhvaća tri modula. Naime, prvi će se modul održati 11. i 12. travnja, a riječ je o modulu »Talijanski jezik danas: upotrebe, funkcija i oblik«, dok će se drugi modul »Talijansko društvo, povijest i kultura u 20. stoljeću« održati 26. lipnja, a treći modul »Čitalački put: vrijednosti i stvaralaštva u suvremenim tekstovima« 27. lipnja. Svaki modul traje šest školskih sati, a uz pročelnicu Odsjeka za talijanistiku program stručnog usavršavanja predstavile su i Norma Zani, Patrizia Pitacco te prof. dr. Corinna Gerbaz Giuliano koje su se usuglasile da program omogućuje usvajanje i razvoj širokog raspona profesionalnih vještina potrebnih za obavljanje djelatnosti podučavanja i odgajanja na talijanskom jeziku te da je lani kada se prvi put proveo izazvao velik interes polaznika. Riječ je o multidisciplinarnom programu koji obuhvaća polja jezikoslovlja, književnosti, komunikacije, povijesti, zemljopisa, razdredne nastave, predškolskog odgoja, popularne kulture, sociologije te općenito kulture.

I. ŠESTAN KUČIĆ

 

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk