''Posao za desetak kadeta i asistenata'', Novi list, 3. 4. 2014.


PRVI UKRCAJ  SPORAZUM POMORSKOG FAKULTETA I SEAFLAG SHIPMANAGEMENTA


Posao za desetak kadeta i asistenata
 

 
 
Predstavnik Seflaga Goran Živković na Pomorskom fakultetu u Rijeci * Foto: S. JEŽINARIJEKA » Seaflag shipmanagement zaposlit će desetero kadeta i asistenata, diplomanata Pomorskog fakulteta u Rijeci, prema ugovoru o suradnji što su ga potpisali dekan fakulteta prof. Serđo Kos i direktor Seaflagova ureda u Rijeci Goran Živković. Seaflag se, uz zapošljavanje pomoraca, bavi i vođenjem brodova te nizom drugih djelatnosti u pomorstvu, a trenutno, prema Živkovićevim riječima, uz jedanaestero zaposlenih u riječkom uredu, zapošljava i pedesetak pomoraca iz Hrvatske. Ugovorom s Pomorskim fakultetom kompanija je preuzela obavezu zapošljavanja kadeta i asistenata, što je velik korak u rješavanju gorućeg problema diplomanata Pomorskog fakulteta – prvog ukrcaja na brod.
    – Svjesni smo tog problema, o kojemu smo čitali na stranicama Novog lista, te nam je bila želja pomoći u njegovu rješavanju. Kao Riječanin koji je najveći dio svog radnog vijeka proveo u inozemstvu osjećao sam se dužnim učiniti nešto po tom pitanju. Predložio sam ovaj oblik suradnje našem odboru direktora, čiji sam član, prijedlog je prihvaćen, te mi je izuzetno zadovoljstvo što smo u mogućnosti potpisati ovaj ugovor, te zaposliti mlade pomorce od kojih će, vjerujem, dio činiti okosnicu našeg budućeg časničkog kadra. Ovo je prvi korak, vejrujem da ćemo suradnju ubuduće dodatno proširiti, kazao je Živković, najavivši kako će Seaflag, uz zapošljavanje diplomanata, najuspješnije od njih nagraditi i prigodnim poklonom po stjecanju diplome.
    Ugovor sa Seaflagom dodatna je motivacija studentima za postizanje što boljih rezultata u školovanju, smatra dekan Kos, jer osigurava ukrcaj za najuspješnije od osamdesetak diplomanata nautičkog i brodostrojarskog smjera.
    – Slične ugovore već imamo s nekima od najpoznatijih svjetskih brodarskih kompanija, poput Maerska ili CMA CGM-a. Osim mogućnosti ukrcaja na kontejnerske brodove ili LNG carriere, ovime pokrivamo i brodove za prijevoz rasutih tereta. Pritom je važno naglasiti da Pomorski fakultet ne ukrcava pomorce niti se time bavi, ali daje kompanijama preporuke za ukrcaj studenata, na temelju njihova uspjeha u fakultetskom obrazovanju, kazao je Kos.
    Nakon potpisivanja ugovora za studente Pomorskog fakulteta održana je prezentacija Seaflag shipmanagementa i mogućnosti zapošljavanja, kako na brodovima kojima komopanija upravlja, tako i u riječkom uredu tvrtke.

M.GLAVAN

 

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk