Hrvatska konferencija o sveučilišnom sportu s međunarodnim sudjelovanjem
U organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Riječkog športskog sveučilišnog saveza i Hrvatskog sveučilišnog športskog saveza u Rijeci je 28. svibnja 2010. godine na Tehničkome fakultetu u Rijeci, odražana 1. Hrvatska konferencija o sveučilišnom sportu s međunarodnim sudjelovanjem. 
Cilj konferencije bila je rasprava o sadašnjosti i budućnosti sveučilišnog sporta u Republici Hrvatskoj. Sudionici konferencije, među kojima i predsjednik EUSA-e (Europske sveučilišne sportske asocijacije), Alberto Gualtieri, te član Izvršnog odbora FISU-a (Svjetske sveučilišne sportske asocijacije), prof. Siniša Jasnić, zaključno će sastaviti Deklaraciju o budućnosti sveučilišnoga sporta u Republici Hrvatskoj. Po prvi puta u sastavljanju Deklaracije sudjelovat će rektori hrvatskih sveučilišta, studenti – sportaši, profesori i treneri zajedno s predstavnicima sportskih saveza.

Konferenciju je otvorila prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, prorektorica za nastavu i studentska pitanja Sveučilišta u Rijeci. Nakon pozdravnog govora predavači su prezentirali i analizirali stanje i razvoj sveučilišnog sporta:
  1. Analiza stanja i smjernice razvoja sporta na Sveučilištu u Rijeci (Haris Pavletić, Riječki športski sveučilišni savez, predsjednik)
  2. Analiza stanja i smjernice razvoja sporta u Republici Hrvatskoj (Zrinko Čustonja, Hrvatski sveučilišni športski savez, predsjednik)
  3. Analiza stanja i smjernice razvoja sporta na europskom akademskom prostoru (Alberto Gualtieri, Europska sveučilišna sportska asocijacija – EUSA, predsjednik)
  4. Analiza stanja i smjernice razvoja sporta na svjetskom akademskom prostoru (Siniša Jasnić, Svjetska sveučilišna sportska federacija – FISU, član Izvršnog odbora)
  5. Sadašnjost i budućnost sporta na Riječkom sveučilištu (prof.dr.sc. Pero Lučin, Sveučilište u Rijeci, rektor)
Na kraju programa uslijedila je rasprava, u kojoj su svi sudionici mogli postaviti pitanja predavačima, ali i usporediti svoja iskustva u sportu na sveučilištima.

Na konferenciji je sudjelovalo 50-ak sudionika, gotovo sa svih sveučilišta i veleučilišta RH.
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk