Predstavljeni potpisani ugovori
Srijeda, 30.04.2014.

 

srijeda, 30. travnja 2014.

Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, prorektorica za investicije i razvoj prof. dr. sc. Nevenka Ožanić i prodekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Bojan Polić sudjelovali su na svečanom predstavljanju potpisanih ugovora operativnog programa Regionalna konkurentnost, koje je danas održano u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Predstavili su projekte: Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci i Centar za translacijska medicinska istraživanja TransMedRi.

Podsjećamo, Sveučilište u Rijeci prvo je u Hrvatskoj povuklo 24 milijuna eura za projekt Razvoj istraživačke infrastrukture, gdje se opredijelilo za razvoj biotehnologije, proizvodnje lijekova, mikro i nano tehnologije te napredne informatike. 

Centar TransMedRi zamišljen je kao dio zdravstvenog kompleksa Sveučilišta u Rijeci i istraživački centar gdje bi se sprovodila translacijska medicinska istraživanja u četiri glavna područja: imunologija, tumori, regenerativna medicina i funkcionalna neuroistraživanja. Centar bi pored toga imao i zajedničke servisne laboratorije kao što su: biobanka, jedinica za klinička istraživanja lijekova faze I i II, laboratorij za genomsku analizu, bioinformatički laboratorij i sl.alt                    alt           

alt


      alt


 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk