Maria Todorova u Rijeci
Utorak, 06.05.2014.

utorak, 6. svibnja 2014.
U organizaciji Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci od četvrtka do subote, 8. do 10. svibnja bit će održana konferencija Strategies of Symbolic Nation-Building in South Eastern Europe. U Rijeku tim povodom dolazi prof. dr. Maria Todorova, poznata bugarska povjesničarka i filozofkinja koja je teoriju orijentalizma primijenila na Balkan te tako postala vodeća teoretičarka Balkana kroz djelo Imagining the Balkans.
Osim prof. Todorove na konferenciju dolaze mnogi predavači iz raznih zemalja, a bit će riječi o najzanimljivijim temama.
Tako će se kroz dva dana predavanja dotaknuti raznih tema koje se tiču simboličke izgradnje nacije na području Balkana: sport, spomenici, etnički identiteti, tranzicija, hrana, rat, HDZ, jezici, NATO, povijest hrvatskog grba te mnoge druge teme. Glavno predavanje održat će prof. dr. Maria Todorova, pod naslovom Weak Nationalism, a moderator će biti prof. dr. Nikola Petković. 
Konferencija predstavlja završetak trogodišnjeg projekta istraživanja u Hrvatskoj, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji i Srbiji. Cijeli projekt financirao je Norveški istraživački institut, a konferencija se održava na engleskom jeziku. 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk