UNESCO konferencija za mlade: 'Obrazovanje za održivi razvoj'
Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO zaprimilo obavijest o UNESCO-ovoj konferenciji za mlade Obrazovanje za održivi razvoj (UNESCO Education for Sustainable Development Youth Conference) koja će se održati 7. studenoga 2014. u Okayami, Japanu.

Organizatori konferencije su Ministarstvo znanosti, kulture, sporta, znanosti i tehnologije Japana, Japansko nacionalno povjerenstvo za UNESCO, Grad Okayama i Zaklada Goi Peace. Radni jezik konferencije jest engleski sa francuskim i japanskim simultanim prijevodom, ali samo na plenarnoj sjednici.

Konferencija će biti organizirana kao dio UNESCO-ove Svjetske konferencije o Obrazovanju za održivi razvoj koja će se održati u Aichi-Nagoya kako bi se obilježio kraj UN-ovog desetljeća za Obrazovanje za održivi razvoj (DESD, 2005.-2014.).

Cilj konferencije: mladim ljudima pružiti priliku da razmjenjuju ideje i iskustva i razgovaraju o načinima za daljnje promicanje obrazovanja za održivi razvoj na globalnoj razini.
Nakon završetka konferencije, mladi će moći aktivno sudjelovati na Svjetskoj konferenciji o Obrazovanju za održivi razvoj (Aichi-Nagoya od 10. do 12. studenoga 2014.) te razmijeniti  poglede i mišljenja sa stručnjacima. 

Prijave su otvorene za mlade ljude između 18 i 35 godina starosti koje se aktivno bave zadanom temom. Svaki sudionik sam ispunjava prijavni obrazac (http://www.unesco.org/new/en/youthconference ) kojeg dostavlja zajedno sa pismom preporuke organizacije/udruge nadležne za ESD direktno na sljedeću adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Rok za podnošenje prijava: 1. lipnja 2014.

Izabrani će sudionici  biti obaviješteni o rezultatima prijava do 15. kolovoza 2014. Ministarstvo znanosti, kulture, sporta, znanosti i tehnologije Japana će osigurati povratnu avionsku kartu do Japana, kao i smještaj, obroke i prijevoz u Japanu. Sudionici sam plaćaju prijevoz od svoje kuće do najbližeg aerodroma, vize, putno osiguranje i ostale troškove tijekom njihovog boravka u Japanu.

U privitku se nalazi pismo i vodič u kojem su dodatne informacije o postupku prijave.
Također, sve ostale informacije dostupne su na službenim stranicama http://www.unesco.org/new/en/youthconference.

Kontakt osoba:

Rut Carek
glavna tajnica/Secretary-General
Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO/Croatian Commission for UNESCO Ministarstvo kulture/Ministry of Culture Runjaninova 2,
10000 Zagreb Hrvatska/Croatia
Tel: +385 1 4866 304
Fax: +385 1 4866 526
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk