Izložba fotografija kiparskih radova
Četvrtak, 08.05.2014.

četvrtak, 8. svibnja 2014.

Od 29. travnja do 16. svibnja na Akademiji primijenjenih umjetnosti na Kampusu Sveučilišta u Rijeci otvorena je izložba fotografija Andija Bančića. Izložene su fotografije studentskih i mentorskih kiparskih radova, nastalih u kiparskoj školi Montraker. Kiparska škola Montraker započela je s radom 1991. godine te je 1994. prerasla u međunarodnu kiparsku školu. Smještena u ambijentu starog, oživljenog antičkog kamenoloma pruža više od  klesarske škole; to postaje mjesto učenja i sučeljavanja s istarskim kamenolomom.


alt


Ovaj jedinstveni program osmišljen je kao ljetna akademska studentska radionica  pod otvorenim nebom - renesansna bottega. Vođena prvotnom vizijom i entuzijazmom Drage Orlića i Josipa Diminića, danas je pod umjetničkim vodstvom Peruška Bogdanovića.


alt


Studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci pod mentorstvom Želimira Hladnika i ove će godine dati svoj doprinos velikom opusu kiparskih radova kiparske škole Montraker.


 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk