Pomoć stradalima u poplavama
Ponedjeljak, 19.05.2014.

ponedjeljak, 19. svibnja 2014.
Tijekom vikenda na mnogim je sastavnicama Sveučilišta u Rijeci spontano započelo prikupljanje pomoći za stradale u poplavama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Danas ujutro održan je izvanredni sastanak predstavnika Sveučilišta te predstavnika Leo Kluba i Lions Internationala Rijeka, Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Rijeka, Socijalne samoposluge Rijeka i Kluba mladih Rijeka. Odlučeno je da će privremeni referentni centar za prikupljanje pomoći biti Akvarij na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, gdje će se pomoć prikupljati, kao i na sastavnicama, od 8 do 20 sati.

Humanitarnoj akciji priključili su se i: Hrvatski časnički zbor, Streljački savez Primorsko-goranske županije, Streljački klubovi: Protect, GSK Rijeka, Elektroprimorje, Frankopan i Ragbi klub Vilani, Krasica.
Ovim putem Sveučilište u Rijeci poziva sve koji su u mogućnosti, a prije svega djelatnike i studente Sveučilišta da pomognu u obliku donacije odjeće, hrane ili higijenskih potrepština. Prvi kamion s potrepštinama trebao bi krenuti iz Rijeke već sutra, odnosno u utorak.
Tridesetak medicinara s Medicinskoga fakulteta u Rijeci ponudili su svoj volonterski odlazak na poplavama pogođena područja, a partner Sveučilišta farmaceutska tvrtka JGL donirat će potrebne lijekove i potrepštine za djecu.
Uz humanitarnu pomoć, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija uplatio je značajna novčana sredstva za pomoć stradalima.
Deteljnije informacije o mjestima i načinu prikupljanja pomoći mogu se naći na
 
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk