''Ani Lukež prvo mjesto na svjetskom virtualnom kongresu'', Novi list, 20. 5. 2014.
 
E-ORALNA PREZENTACIJA USPJEH RIJEČKE STUDENTICE DENTALNE MEDICINE


Ani Lukež prvo mjesto na svjetskom virtualnom kongresu 
U istraživanje je bilo uključeno 155 ispitanika koje je studentica pete godine dentalne medicine pregledala, analizirala i intervjuirala tijekom pola godine
 
 
Proučavala utjecaj estetike osmijeha – Ana LukežRIJEKA » Riječka studentica dentalne medicine Ana Lukež osvojila je prvu nagradu na Virtualnom svjetskom kongresu studenata dentalne medicine. Prva nagrada joj je pripala za e-oralnu prezentaciju znanstveno-istraživačkog rada »Samostalni doprinos elemenata estetike osmijeha psihosocijalnom blagostanju«. Svojim istraživanjem studentica Medicinskog fakulteta dokazala je da poremećaji u položaju zubi koji narušavaju izgled osmijeha imaju tek umjereni utjecaj na emocionalno stanje pojedinca, ostvarivanje društvenih kontakata, samopouzdanje i samopoštovanje. Došla je do spoznaja i da su djeca i adolescenti manje fokusirani na detalje u svom osmijehu poput odudaranja od zlatnih proporcija, širine osmijeha, vidljivosti zubi i zubnog mesa te izgleda usnica, a više na izražene poremećaje u položaju zubi.
    Istraživanje je napravljeno na Katedri za ortodonciju Medicinskog fakulteta Rijeka pod mentorstvom doc. dr. Stjepana Špalja, a u sklopu projekta Prediktivni čimbenici uspjeha ortodonske terapije u djece i adolescenata financiranog od Sveučilišta u Rijeci. U istraživanje je bilo uključeno 155 ispitanika koje je studentica pete godine dentalne medicine pregledala, analizirala i intervjuirala uz pomoć dvoje asistenata tijekom proteklih pola godine.
    Virtualni kongres organizira se već četvrtu godinu u organizaciji Udruge studenata dentalne medicine iz Zagreba i do sada je okupio brojne studente i nastavnike dentalne medicine s pet kontinenata. Inovativnost mu je u održavanju on-line putem sustava webinara, čime daje šansu svakom studentu i u najudaljenijem dijelu svijeta da bez ikakvih troškova prisustvuje kongresu i prezentira svoj rad. Time potiče e-učenje, studentski znanstveno-istraživački rad i povećava komunikaciju i suradnju između stomatoloških fakulteta u svijetu. Ove godine putem e-oralnih prezentacija moglo se pratiti 15 najboljih radova studenata iz Kolumbije, Indije, Turske, Rusije, Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine koji su izabrani nakon dva kruga recenzija. (I. Š. K.)
 


 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk