Na Galebu predstavljen SDF
Srijeda, 21.05.2014.

srijeda, 21. svibnja 2014.
 
Na brodu Galeb, usidrenome u Porto Barošu, danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen ovogodišnji Student Day Festival, koji će biti održan ovoga petka i subote, 30. i 31. svibnja 2014. u prostorima nekadašnjeg lučkog skladišta Exportdrva na Delti. Ovogodišnji festival predstavili su: rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Rijeka Goran Lajnert te organizatori: Aron Grubešić, Ivan Roje i Sven Pal.
Predstavljanju su također prisustvovali: glazbenik Neno Belan i Zumba i fitness trenerica Matea Knez.


alt


Rektor Lučin
u uvodnoj je riječi pohvalio Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, istaknuvši kako smatra da je riječki SZ najbolji studentski zbor u jugoistočnoj Europi, kako prema angažiranosti i aktivnostima, tako i po organiziranosti i poduzetnosti. Zahvalio je svim studentima koji kroz brojne sportske i kulturne aktivnosti doprinose razvoju riječkog sveučilišta, kao i cijele regije, izdvojivši uz SZ i aktivnosti Riječkog športskog sveučilišnog saveza (RŠSS) i Studentskog kulturnog centra (SKC), posebno vezano uz nadolazeće Europske sveučilišne igre 2016. i kandidaturu Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020.
G. Filipović najavio je da se peti po redu Student Day Festival održava na novoj lokaciji – u prostru nekadašnjeg skladišta Eksportdrva na Delti – prostoru koji se pokazao vrlo prigodnim za takve manifestacije, kada je u tom prostoru prije nekoliko mjeseci organiziran Carnival Party 2014. Zamjenik gradonačelnika napomenuo je da se razvoj Rijeke treba temeljiti na znanosti i znanju, ali i na kulturi, zabavi i sportu. Iskoristio je ovu prigodu da se u ime Grada Rijeke zahvali svim studentima i članovima akademske zajednice, kao i svim građanima na aktivnostima vezanim za prikupljanje pomoći za stradale u poplavama.
G. Lajnert iz Lučke uprave Rijeka rekao je kako je Lučkoj upravi drago da može sudjelovati i biti podrška novim idejama, novim izvrsnim projektima, putem kojih se Luka Rijeka, kao bitan faktor oporavka Rijeke može, u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, Studentskim zborom i Gradom Rijekom, iskoristiti i prezentirati, kako za investicije, tako i za kulturne programe.
Matea Knez najavila je popratni sportski program koji od prve godine organiziranja prati festival, a to je Fitness Festival koji će u organizaciji ChikaZ tima biti održan u subotu, 31. svibnja tijekom cijeloga dana. Ulaz će za sve posjetitelje željne vježbanja i rekreacije biti slobodan pa je Knez pozvala sve zainteresirane da se priključe.
Za kraj, Aron Grubešić je u ime organizacije festivala, najavio da će biti postavljene dvije pozornice i nastupiti čak 30 raznih izvođača, a Neno Belan, jedan od njih, pozvao je svih da dođu na Student Day Festival 2014. u Ex Port na Deltu i dobro se zabave.
 
Detaljan program Student Day Festivala 2014., kao i popratnog Fitness Festivala prenijet ćemo naknadno.
 
Neven Protić
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk