Simpozij o zdravom starenju
Utorak, 27.05.2014.

utorak, 27. svibnja 2014.
Pročelnik Katedre za socijalnu medicinu i epidemiologiju Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Tomislav Rukavina poziva zainteresirane na Međunarodni simpozij Health for all?! Healthy ageing, koji će biti održan u četvrtak i petak, 29. i 30. svibnja 2014. u Rijeci. Cilj simpozija je razmjena znanja i iskustava s područja zdravog starenja. Porast udjela starog stanovništva jedno je od glavnih obilježja suvremenog demografskog kretanja u razvijenim zemljama.
 
Funkcionalno sposoban stariji čovjek najkorisniji je član zajednice u kojoj živi i stvara. Ovim Simpozijem želimo se fokusirati na moguća, iznimno značajna područja djelovanja i istraživanja s ciljem poboljšanja zdravlja cjelokupnog stanovništva. Simpozij je zamišljen kao interdisciplinarni skup koji želi okupiti sve one koji su u svom svakodnevnom radu fokusirani na zdravlje starije populacije kao na temeljno bogatstvo pojedinca i društva u cjelini.
U rad Simpozija će aktivno biti uključeni međunarodni stručnjaci iz područja zdravog starenja kao i studenti završne godine studija Medicine.
Tematske cjeline su: multimorbiditet i polifarmacija, sprječavanje slabosti i nesposobnosti, sprječavanje ozljeda, kronične nezarazne bolesti i m-zdravlje.
Vjerujemo da će ovaj skup svojim sadržajem, brojem sudionika i značajem pridonijeti javnozdravstvenom djelovanju i ukazati na važnost kontinuiranog rada na unaprjeđenju zdravlja kako u okviru Rijeke, tako i Primorsko-goranske županije i cijele Hrvatske, što svakako predstavlja jedan od prioritetnih interesa cjelokupnog stanovništva.
Simpozij će biti održan u zgradi Fakulteta zdravstvenih studija (bivši Građevinski fakultet, Ulica Viktora Cara Emina 5), s početkom u 9.30 sati, 29. svibnja 2014.
Dodatne informacije o simpoziju možete pronaći na: http://www.medri.hr/age/.

 
 

 
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk