Program Unicult 2020.
Ponedjeljak, 02.06.2014.
 
ponedjeljak, 2. lipnja 2014.
Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci u okviru Kvadartovog programa Let's Talk About poziva zainteresirane na predstavljanje međunarodnog programa cjeloživotnog obrazovanja iz kulturnog menadžmenta i kulturne politike pod nazivom Unicult 2020. Program je nastao u susret kandidaturi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, a nositelj programa je Filozofski fakultet u Rijeci. Predstavljanje će biti održano danas, 2. lipnja 2014. s početkom u 18 sati u  svečanoj sali Filodrammatice.
Predloženi izvoditelji su: Filozofski fakultet,  Akademija primijenjenih umjetnosti te Ekonomski i Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci s partnerima. Glavni gost prezentacije bit će Chris Torch, jedan od kreatora programa. Tema prezentacije biti će pokretanje međunarodnog programa iz kulturnog menadžmenta i kulturne politike u okviru programa cjeloživotnog obrazovanja na Sveučilištu u Rijeci, a koje planira započeti s radom u drugoj polovici rujna ove godine.
Chris Torch osnivač je Interculta, nezavisne jedinice za produkciju i podršku za lokalne i internacionalne kulturne aktivnosti u Stockholmu. Njegov rad povezuje umjetnost sa stanjem društva i nadopunjuje umjetničke izraze s intelektualnom i političkom odgovornošću. Nadilazeći potragu za umjetničkim vrijednostima, njegovi projekti potaknuli su dijalog gdje ga nije bilo, detektirajući nedostatke u društvu. Cilj Intercultove umjetničke produkcije jest stvoriti okvir za povezivanje kultura i omogućavanje njihove interakcije. Također, cilj im je poticanje javne rasprave o problemima socijalne integracije, multikulturnih identiteta i urbane regeneracije. Osim idejnog rada na opsežnim projektima, Torch se bavi i razvijanjem interkulturalnih politika u Švedskoj i širom ostatka Europe. Redovito održava predavanja i trenutno je član vijeća Culture Action Europe, najutjecajnije platforme za razvoj kulturnih politika. Od ranije je član vijeća organizacija kao što su Forum europskih muzeja, Platforma za Interkulturalnu Europu i River//Cities. Također, suosnivač je udruge Theorema za promicanje rada mladih istočnoeuropskih umjetnika.

Osim Chrisa Torcha, na predstavljanju će govoriti:

- prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija
-
pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar
-
savjetnica za međunarodnu suradnju Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke Irena Kregar Šegota
-
voditeljica programa Unicult 2020. Daniela Urem
- pročelnik Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Rijeci prof. dr. sc. Vjeran Pavlaković
-
voditelj programa Unicult 2020. pri Filozofskom fakultetu u Rijeci Boris Ružić
- prodekanica za međunarodnu suradnju Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci izv. prof. art. Ingeborg Fülepp.
Moderator razgovora bit će dr. sc. Nebojša Zelić.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk