Kršćanska ikonografija
Ponedjeljak, 02.06.2014.

ponedjeljak, 2. lipnja 2014.
U organizaciji Centra za ikonografske studije i Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci bit će održan osmi Međunarodni znanstveni skup ikonografskih studija. Skup će biti održan u srijedu i četvrtak, 4. i 5. lipnja u predavaonici 006 Filozofskog fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Tema je ovogodišnjega skupa Kršćanska ikonografija u modernoj i suvremenoj umjetnosti / Christian Iconography in Modern and Contemporary Art.
U organizaciji sudjeluje nekoliko svjetskih institucija poput: Sveučilišta u Leuvenu, Bergenu, Ljubljani, Johannesburgu, Beogradu, Szegedu i Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu.
Skup okuplja 29 priznatih međunarodnih znanstvenika i umjetnika koji će raspravljati o problemima vezanima uz područje ikonografije i ikonologije u okviru interdisciplinarnog pristupa u interpretaciji djela moderne i suvremene likovne umjetnosti, koja se referiraju na kršćanske teme ili kršćanskiprostor.​ 
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk