''U pet dana od ideje do stvarnog posla'', Novi list, 29. 5. 2014.

TREĆI HRVATSKI START UP CAMP
ZNANSTVENO-TEHNOLOGIJSKI KAMP SVEUČILIŠTA


U pet dana od ideje do stvarnog posla


 
Jedan od ciljeva programa je promovirati poduzetničku klimu u Hrvatskoj, a na temelju ideje koju su kandidati naveli u svojoj prijavi, organizatori Campa odabrali su polaznike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Kosova, Makedonije, Srbije te Ukrajine


Ingrid ŠESTAN KUČIĆ
 
Kenneth Merten, Pero Lučin, Vojko Obersnel i Zlatko Komadina  * Foto: R. BRMALJRIJEKA » Treći hrvatski Start Up Camp jučer je u Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci – Stepu Ri okupio trideset polaznika u dobi od 18 do 35 godina iz sedam zemalja koji će u idućih pet dana imati priliku realizirati svoje ideje. Riječ je o projektu koji drugu godinu organizira američka ambasada u Hrvatskoj u partnerstvu sa Step Ri, IT4U, Poslovnim anđelima – CRANE i inkubatorom ZIP. Pojašnjavajući kako je cilj Campa pretvaranje start up ideja u održivo poslovanje, veleposlanik SAD-a Kenneth Merten istaknuo je kako se nada da je jučer započet Camp prvi korak polaznika u tom procesu u čemu će ih voditi uspješni američki i hrvatski poduzetnici i investitori.
    – Ovo je samo jedna od aktivnosti američkog veleposlanstva u Hrvatskoj. U idućih pet dana učit ćete kako ideju pretvoriti u stvaran posao, a u tome ćete imati pomoć mentora, kazao je Merten.
    Jedan od ciljeva programa je promovirati poduzetničku klimu u Hrvatskoj, a na temelju ideje koju su kandidati naveli u svojoj prijavi organizatori Campa odabrali su polaznike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Kosova, Makedonije, Srbije te Ukrajine. Do kraja tjedna svi će imati priliku predstaviti svoje ideje za osnivanje start-up tvrtki, a kroz team building vježbe, predavanja, radionice i individualne poučne izazove unaprijedit će svoje ideje i razviti stvaran proizvod ili tvrtku.
    Zadnji dan će svaki polaznik kratko prezentirati svoju ideju pred stručnim žirijem koji će ih ocjenjivati. Žiri od sedam poduzetnika, trojice Amerikanaca i četvero hrvatskih poduzetnika, evaluirat će njihov projekt, a pobjednicima će biti uručena nagrada organizacijskih suradnika.
    Uz američkog veleposlanika dobrodšlicu polaznicima Campa jučer su poželji i direktor Microsoft Croatia Countryja Ivan Vidaković, istaknuvši kako je riječ o trećem start up događanju u Hrvatskoj u posljednja dva tjedna, te rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk