''More studenata u Rijeci'', Novi list, 1. 6. 2014

DVODNEVNA MANIFESTACIJA PRIVUKLA TISUĆE MLADIH IZ REGIJE


More studenata u Rijeci
 

Najviše se uživalo u besplatnim nastupima
domaćih i svjetskih glazbenika


Siniša PUCIĆSnimio Marko GRACIN

 
Samo dobra vibraTisuće mladih iz cijele regije pristiglo je protekla dva dana u Rijeku kako bi u erupciji zabave, glazbe, sporta, kulture, što se može doživjeti samo na Student Day festivalu, održanom petu godinu zaredom u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i udruge RiKUP. Najviše se uživalo u besplatnim nastupima domaćih i svjetskih glazbenika, i to nakon što su studenti preuzeli ključeve grada u svoje sigurne ruke, čime je program počeo punom snagom, s obzirom na to da su pozornice u prostoru zgrade Exportdrva i ispred nje do kasno u noć pucale po šavovima.
    Nakon za riječku studentsku populaciju savršeno motivirajućih novih nada Ri Rocka, koji su zapalili atmosferu, u istom ritmu nastavili su među mladima dobro prihvaćeni bendovi Morso, Postolar tripper, Darko Rundek, S.A.R.S. i australsko-britanski DJ set Pendulum&Verse. Na WareHouse stageu do ranih subotnjih jutarnjih sati vladali su Jan Becele & Danny Bwoy, Filip Motovunski, Sven Nalis i We Are Not Afraid.
    Prolaznici Korzom mogli su na prigodnim štandovima upoznati se putem promidžbenih materijala s aktivnostima brojnih riječkih studentskih udruga, dok su u sklopu Student Day Festivala održani Međunarodni studentski festival filma, i to u Art Kinu Croatia i Galeriji SKC Palach, te Fit Fest u organizaciji ChikaZ tima koji već petu godinu prati ovu manifestaciju i posjetiteljima je ponudio najnovije fitness trendove. Na Trgu 111. brigade studenti Akademije oslikavali su veliko platno.

Grad pobijedio Sveučilište
   
    U sklopu Student day festivala jučer je na Korzu odigrana tradicionalna revijalna nogometna utakmica između djelatnika Grada Rijeke i predstavnika Sveučilišta u Rijeci, a ovogodišnji pobjednik je ekipa Grada Rijeke s rezultatom 5:4. (I.Š.K.)
 

 


 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk