Centar za translacijska medicinska istraživanja - TransMedRi
Projektom je pripremljena sva potrebna dokumentacija za izgradnju Centra što uključuje: izradu studije izvodljivosti, glavni i izvedbeni projekt, projekt opreme, ishodovanje komunalnih i vodnih doprinosa te provođenje nadzora i revizije. 

Ukupna vrijednost izgradnje zgrade i opremanja Centra procijenjena je na nešto više od 21 milijun EUR dok je ukupna vrijednost izrađene dokumentacije 2.877.047,50 kn. Projekt je sufinanciran sredstvima  Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u iznosu od 85% odnosno 2.445.490,38 kn i 15% odnosno 431.557,13 kn iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Provedba projekta započela je 18. lipnja 2014. godine, a završio je 18. travnja 2016. godine.

Razvoj Centra za translacijska medicinska istraživanja logičan je nastavak strateških promišljanja Sveučilišta u Rijeci te Medicinskog fakulteta i projekta „Upgrading the capacities for research in translational medicine at the Faculty of Medicine University of Rijeka“ koji je bio financiran u okviru Sedmog okvirnog programa Europske unije.

Centar TransMedRi zamišljen je kao dio zdravstvenog kompleksa Sveučilišta u Rijeci i istraživački centar gdje bi se sprovodila translacijska medicinska istraživanja u četiri glavna područja:
  • Imunologija,
  • Tumori,
  • Regenerativna medicina, i
  • Funkcionalna neuroistraživanja.
Centar bi pored toga imao i zajedničke servisne laboratorije/jedinice (core facilities) kao što su:
  • Biobanka,
  • Jedinica za klinička istraživanja lijekova faze I i II,
  • Laboratorij za genomsku analizu,
  • Bioinformatički laboratorij, i dr.
Aktivnosti Centra rezultirat će nastajanjem biotehnoloških i farmaceutskih proizvoda i postupaka koji će biti zaštićeni kao intelektualno vlasništvo. S razvojem translacijskih medicinskih istraživanja i stvaranjem znanstveno educiranog zdravstvenog kadra očekuje se razvoj i uvođenje novih diferentnih medicinskih postupaka u kliničku praksu i podizanje razine znanstvenih usluga što će biti od koristi i za lokalno stanovništvo, ali i za razvoj zdravstvenog turizma u regiji.

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk