Sveučilišno sportsko prvenstvo RH 2010.

Sveučilišno športsko prvenstvo RH, u organizacij Hrvatskog sveučilišnog športskog saveza, ove se godine održalo u Vinkovcima. Tako je od 3. do 6. lipnja, ugostivši brojne studentice, studente te njihove voditelje i trenere, ovaj grad postao centar sveučilišnih sportskih natjecanja.
U četiri uzbudljiva dana, studentice i studenti, njih čak 400, sa sedam visokoškolskih učilišta- Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Zadru, Dubrovniku i Veleučilišta u Karlovcu, borilo se za titulu najboljeg u državi. Na sportskim terenima, odigrane su završnice (final four) u momčadskim sportovima, i to u futsalu, košarci, rukometu i odbojci. Održana su natjecanja i u pojedinačnim sportovima, i to u šahu, tenisu i stolnom tenisu, gdje sva visokoškolska učilišta imaju direktan plasman u samu završnicu prvenstva.
Studenti sa Sveučilišta u Rijeci, natjecali su se u rukometu, u ženskoj i muškoj konkurenciji, te u futsalu i odbojci u ženskoj konkurenciji. U neizvjesnim i napetim utakmicama, u ove četiri discipline, naši su studenti i studentice, osvojili čak tri odličja: dvije rukometne bronce i jedno veliko zlato u futsalu. Sveučilište u Rijeci imalo je svoje predstavnike i u pojedinačnim sportovima. Tako su se u stolnom tenisu natjecale Elena Košuljandić i Maja Grce, sa osvojenim trećim mjestom. Na vrućim teniskim terenima, brončana odličja izborili su u ženskoj konkurenciji Ivana Aničić, Dora Krupić i Angelie Jurković, te u muškoj konkurenciji Ivan Gudelj i Marko Žunić.
Studenti sportaši, sa osvojenih pet odličja, još su jednom dokazali kako su među najboljima u državi, ali kako i svojim sportskim ponašanjem najbolje predstaviti Sveučilište u Rijeci.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk